Pozencijal

Razija Mujanović - Ženska košarkaška reprezentacija U 18 u Konjicu će se pripremati za EP

Konjicu su kontinuiranim ulaganjem u rekonstrukciju i uređenje Sportske dvorane stvoreni uvjeti kakve propisuje FIBA za nastupe košarkaške reprezentacije
Sport / Košarka | 25. 05. 2024. u 13:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Konjicu je boravila košarkašica Razija Mujanović, tim menadžer ženskih selekcija u Košarkaškom savezu BiH, gdje se sastala s gradonačelnikom Osmanom Ćatićem s ciljem da ženska košarkaška reprezentacija U 18 u Konjicu odradi pripreme za Europsko prvenstvo u Rumunjskoj.

Naime, u Konjicu su kontinuiranim ulaganjem u rekonstrukciju i uređenje Sportske dvorane stvoreni uvjeti kakve propisuje FIBA za nastupe košarkaške reprezentacije, priopćeno je iz Grada Konjica.

Nakon Rumunjske u Konjic

''Naša je želja da, nakon što se završi parket u Sportskoj dvorani, okupljanje naše U 18 reprezentacije za EP u Rumunjskoj bude u Konjicu, što smo na naše zadovoljstvo i dogovorili. Iskreno se zahvaljujem gradonačelniku Ćatiću na prijemu i susretljivosti kako bi se naše mlade košarkašice, koje su budućnost bh. košarke, adekvatno pripremile za EP na kojem očekujemo dobar rezultat '', kazala je Mujanović.

Ona je istaknula da Konjic ima potencijal kada je riječ o ženskoj košarci, što dokazuje i činjenica da su u prošloj godini imali reprezentativke iz Konjica.

''Ove godine će također biti za mlađe kategorije i nadam se da će ove djevojčice u narednom razdoblju zaigrati za A reprezentaciju. Očekujem da ćemo, osim priprema u Konjicu, napraviti i utakmicu ženske košarkaške reprezentacije, što bi bila jako dobra promocija za sport u Konjicu'', rekla je Mujanović.

Gradonačelnik Ćatić je dodao da Grad Konjic nastoji svojim sportskim radnicima i djeci, koja svoje slobodno vrijeme provode trenirajući, omogućiti što bolje uvjete za treninge.

Sportske stipendije

''S tim ciljem planiramo uvesti sportske stipendije za uspješne mlade sportaše koji svojim rezultatima i uspjesima prezentiraju naš grad i sportske kolektive na jedan kvalitetan način. S obzirom na to da smo mi jedna mala sredina, mogu s ponosom reći da imamo kvalitetan sportski život u gradu, zato čestitam trenerima i rukovodstvima sportskih klubova na njihovom angažmanu'', povukao je Ćatić.

Gradonačelnik dodaje da su u stalnom kontaktu s rukovodstvima klubova i menadžmentom Sportske dvorane kako bi sagledali potrebe kada je riječ o sportskim terenima i objektima.

Pojasnio je da su u Sportskoj dvorani najprije uradili mokre čvorove i svlačionice, nakon čega i paravane koji služe kao pregrade. Uređene su tribine i postavljena je zaštitna obloga na zidove, kako bi se povećala sigurnost korisnika.

''Sada se radi parket i došli smo u fazu da se i ta aktivnost privodi kraju. Naredna faza trebala bi biti postavljanje nove rasvjete. U planu je još jedna aktivnost koja je zahtjevna, ali značajna, a to je proširivanje kapaciteta Sportske dvorane kako bi se dobilo više mjesta za sjedenje i omogućilo praćenje sportskih događaja za sve zainteresirane građane'', kazao je gradonačelnik Ćatić.

Unaprijeđeni uvjeti

Rekao je da unaprijeđeni uvjeti za održavanje sportskih događaja dovode u Konjic najprije nogometnu reprezentaciju U 21, a nakon toga i žensku košarkašku reprezentaciju U-18.

''Nadam se da će se nastaviti i nadograđivati ova uspješna sportska priča u Konjicu i u budućnosti'', zaključio je gradonačelnik.

Direktor Sportske dvorane Konjic na kraju je kazao da su radovi na postavljanju parketa u tijeku, što će omogućiti održavanje međunarodnih sportskih natjecanja.

''Radujemo se svakom novom sadržaju i čast nam je što ćemo uskoro imati priliku ugostiti žensku košarkašku reprezentaciju U 18, kako bi se pripremila za daljnja natjecanja'', zaključio je Elezović.

Kopirati
Drag cursor here to close