EURO 2024

Bellingham: Kao da sam Ronaldo

Engleska je i dalje prema kladionicama prvi favorit za naslov, a u prilog im ide i ždrijeb koji se savršeno posložio. Nakon eventualnog izbacivanja Švicarske, Englezi će za finale igrati protiv boljeg iz dvoboja Nizozemska – Turska.
Sport / Nogomet | 04. 07. 2024. u 08:44 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kad su svi mislili da je Engleska okončala svoje natjecanje na Euru i kada je Southgateov potpis o otkazu vjerojatno već bio na stolu, pojavio se Bellingham. Nogometni hit ove sezone i dragulj Real Madrida škaricama je duboko u sudačkoj nadoknadi drugog dijela probio obranu Slovačke i odveo utakmicu u produžetak.

Onda se pojavio goropadni Kane, koji i kada ne igra najbolje, isporučuje kada najviše treba.

Englezi trenutno slave svog heroja i sanjaju titulu europskog prvaka. Prva stepenica nakon izbacivanja Slovačke u pohodu na zlato bit će reprezentacija Švicarske. Očajne predstave u dosadašnjem dijelu prvenstva se zaboravljaju, a "Nogomet se vraća kući".

Utakmica protiv Švicarske igra se u subotu na Merkur Spiel-Areni u Düsseldorfu s početkom od 18 sati. Sjajni Švicarci nakon izbacivanja aktualnog europskog prvaka Italije u osmini finala sada može nokautirati i aktualnog viceprvaka Starog kontinenta, a Jude Bellingham podijelio je svoje dojmove i osjećaje kroz koje je prolazio u posljednjim minutama protiv Slovačke.

"To je bio instinkt više od svega. Pala je na savršeno mjesto, lopta je bila malo iza mene i kad je bila u zraku, pomislio sam: "Moj Bože, ja sam dva metra od zemlje, kao da sam Cristiano Ronaldo", oduševljeno je kazao engleski veznjak.

Engleska je i dalje prema kladionicama prvi favorit za naslov, a u prilog im ide i ždrijeb koji se savršeno posložio. Nakon eventualnog izbacivanja Švicarske, Englezi će za finale igrati protiv boljeg iz dvoboja Nizozemska – Turska, što je sigurno lakši protivnik za razliku od druge strane ždrijeba gdje se na istom mjestu nalaze Španjolska, Njemačka, Portugal i Francuska, a samo jedna od navedenih ekipa će moći igrati u finalu.

Kopirati
Drag cursor here to close