Trener Dinama najavljuje večerašnji susret

Bjelica: Monaco je spoj mladosti i iskustva

Skor Dinama s francuskim klubovima u službenim UEFA-inim natjecanjima u pojedinačnim utakmicama je tri pobjede Zagrepčana, tri remija i 11 poraza.
Sport / Nogomet | 02. 10. 2024. u 09:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nenad Bjelica je u prvom mandatu na klupi Dinama osjetio slast Lige prvaka. Neke druge u nekom drugom formatu. Vodio je Dinamo protiv Atalante, Manchester Cityja, Shakhtara. Sada je ponovo tu i večeras pod njegovim vodstvom Dinamo dočekuje Monaco. Monaco je trenutačno na drugom mjestu, ima isti broj bodova kao i prvi PSG. U prvom kolu je Monaco skinuo skalp Barceloni. Kako će Dinamo izgledati protiv Monaca? Odgovor na to pitanje nestrpljivo iščekuju svi navijači Modrih, koji su dolaskom Nenada Bjelice dobili vjeru u pozitivan rezultat protiv francuskog kluba.

"Ima ovaj Dinamo velik kadar. Onda sam s onom ekipom radio godinu dana, sad sam tu kratko, teško mi je procijeniti roster. Ali je kvalitetan, svakom je treneru zadovoljstvo raditi u Dinamu. Atalanta i Monaco su dvije različite ekipe, igraju na različiti način, ne znam što možemo primijeniti iz one utakmice na ovu sutra."

Monaco? Što reći o toj ekipi?

"Morat ćemo biti vrlo gusti. Oni igraju u sustavu 4-2-2-2, bekovi visoko dignuti, imaju odličnu tranziciju. Brzi, moćni, spoj mladosti i iskustva. Dijele prvo mjesto s PSG-om i to dovoljno govori. Očekujem da dajemo maksimum, ako to odradimo kako treba, vjerujem u dobar rezultat."

Skor Dinama s francuskim klubovima u službenim UEFA-inim natjecanjima u pojedinačnim utakmicama je tri pobjede Zagrepčana, tri remija i 11 poraza. Jedna pobjeda je ona nad Olympiqueom iz Marseillea iz 1969. godine (2:0). Druga kontra Auxerrea (3:1) ostvarena u Kupu Kupova 1994. godine, kojeg je Dinamo savladao u pretkolu Kupa UEFA 1989. godine u gostima 0:1, ali je onda poražen na svom terenu 1:3.

Kopirati
Drag cursor here to close