Preokret pa penali

Bochum napravio skoro nemoguće i sačuvao mjesto u Bundesligi

Nakon prve utakmica u kojoj je Fortuna kao gost slavila s 3:0, u uzvratu je istim rezultatom slavio Bochum, pa se išlo produžetke, a na koncu su sve odlučili udarci s bijele točke gdje se bolje snašao Bochum.
Sport / Nogomet | 27. 05. 2024. u 23:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:  VfL Bochum / Momčad Bochuma zadržala je bundesligaški status

U ponedjeljak je odigran uzvratni meč razigravanja za ostanak odnosno ulazak u Bundesligu između 16. tima 1. Bundeslige (Bochum) i 3. tima 2. Bundeslige (Fortuna Duessledorf).

Nakon prve utakmica u kojoj je Fortuna kao gost slavila s 3:0 i sve je bilo spremno za slavlje na Merkur Spiel Areni na kojoj se okupilo 53.500 gledatelja. 

Međutim, u revanšu je istim rezultatom slavio Bochum, pa se išlo produžetke, a na koncu su sve odlučili udarci s bijele točke gdje se bolje snašao Bochum i osigurao ostanak u elitnom društvu.

Bochum stigao do prednosti u 18. minuti. Hoffmann je nadskočio odbranu domaćeg tima i pogodio glavom.

Na sljedeći gol čekalo se do drugog poluvremena. Bochum udvostručuje prednost u 66. minuti, a strijelac je bio ponovo Hoffmann nakon asistencije Stögera. 

Video: BOCHUM DID THE IMPOSSIBLE! | Düsseldorf - Bochum 5-6

Četiri minute kasnije Bochum anulira prednost Fortune iz prve utakmice. Dosuđen je jedanaesterac, a pogodio je Kevin Stöger.

U produžecima se rezultat više nije mijenjao, iako je Fortuna bila bliže pogotku.

Nakon promjenjive sreće pri izvođenju penala u prvoj seriji od po pet udaraca, nastavilo se s izvođenjem, a Uchino je u odlučujućoj seriji oklijevao i poslao loptu preko gola, a prethodno Wittek pogađa za ostanak Bochuma u Bundesligi, a Fortuna će ponovno okušati sreću u Cvajti. 

Direktan plasman u Bundesligu izborili su St. Pauli i Holstein Kiel, dok su iz prve lige ispali Koeln i Darmstadt.

Kopirati
Drag cursor here to close