Lakrdija na Tušnju

VIDEO | Čemu služi VAR? Suci oštetili i Slobodu i Velež

Sport / Nogomet | 14. 09. 2024. u 19:22 M.V. | Bljesak.info
Detalji s utakmice na Tušnju

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dugo očekivana VAR tehnologija u Wwin ligi koristi se onako kako se moglo i očekivati - negdje radi, negdje ne radi!

U utakmici Slobode i Veleža korištena je katastrofalno, odnosno bolje se zapitati je su li je koristili uopće. Sloboda i Velež odigrali su 1:1, ali su i jedni i drugi napustili stadion ljuti i frustrirani.

Ljuti su jer su ih suci, oni na terenu i oni u VAR sobi, teško oštetili, ali oštećeni su i jedni i drugi. Gledatelji pred malim ekranima vidjeli su očit jedanaesterac za Slobodu, kada je Tino Blaž Lauš povukao i oborio Hrvanovića, ali sudac Sabrija Topalović nije ni gledao VAR, odnosno iz VAR sobe nije dobio nikakvu obavijest.

Kod Slobodinog izjednačujućeg gola situaciju su gledali u VAR sobi i to više od dvije minute, ali su odlučili da je sve čisto, iako usporena snimka sugerira da je strijelac Janketić bio u zaleđu.

"V je uveden i on skup, je li tako? NS BiH ga je uveo da ga gledamo za sve, je li tako? Imamo situaciju gdje se provjerava stativa i treba da se provjeri. Stativa, Trako, zaleđe... Sve treba da se provjeri", govorio je ljutiti trener Slobode Marko Maksimović za portal SportSport.

"Imali smo situaciju na Koševu prije par kola gdje je VAR zvao suca za crveni karton i sudac je donio drugačiju odluku. Ja ne mogu da vjerujem prosto da nije donesena odluka da se pogleda čist penal za Slobodu. Baš nam VAR omogućava da nemamo problema kao prije s nekim paljenjima i tako dalje, ne d'o Bog više nikom takva vremena.

Koristimo VAR za sve ekipe i nije nikakav problem kada se izgubi utakmica. I sada da je bio zaleđe ovdje, neka pobijedi Velež. A kako bih ja objasnio našim igračima da nama nisu htjeli da pogledaju, pa neka kažu nije penal. Skup je VAR da se ne gleda na njega", zaključio je Maksimović.

Treba reći da su pored Sabrije Topalovića na terenu katastrofalan posao u VAR i AVAR sobi napravili Dragan Kesić i Davor Maksimović.

Kopirati
Drag cursor here to close