EURO 2024

De La Fuente: Moji igrači su neumorni

Za njega je pravilo broj jedan - dobra osoba je važnija u ekipi od dobrog igrača.
Sport / Nogomet | 15. 07. 2024. u 02:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvo je 2015. godine osvojio juniorski naslov prvaka Europe, u ekipi su igrali Rodri i Mikel Merino. Četiri godine kasnije je Španjolska postala najbolja u Europi (U21). Dani Olmo, Mikel Oyarzabal i Fabian Ruiz su bili dio te reprezentacije. I to nije sve. Jedno od rijetkih finala u kojima nije slavio, bilo je ono na Olimpijskim igrama. Tada je reprezentacija s Marcom Cucurellom, Pedrijem, Unaijem Simonon, Merinom, Oyarzabalom i Olmom bila srebrna.

Za njega je pravilo broj jedan - dobra osoba je važnija u ekipi od dobrog igrača. Jednostavno, po De La Fuenteovoj teoriji, dobra osoba se spremna žrtvovati za svog suigrača, spremna je ostati na klupi i na terenu će uvijek dati maksimum, bez obzira na minutažu. Poznat je kao trener koji uporno traži od svojih igrača da stalno šutiraju, bez obzira jesu li napadači, veznjaci, obrana. Nakon što je Španjolska primila gol u završnici protiv Njemačke, De La Fuente je rekao igračima:

"Idemo od nule. "Zaboravljamo sve što se desilo u prethodnih 90 minuta. Bolji od smo Njemačke. Važno je da pomognete svojim suigračima".

Za njega je reprezentacija tim u kojem igrači vjeruju jedni drugima i uvijek se bore jedni za druge. Zato su za Luisa de la Fuentea jednako važni svi. Kompletno osoblje. Glavni pomoćnik De la Fuentea je Pablo Amo, bivši bek Sporting Gijóna i Deportiva, i osoba koja najviše govori igračima na terenu. U kompletnoj prvoj postavi tri igrača drže konce. Alvaro Morata - Rodri - Aymeric Laporte.

"Ne možeš biti sretniji, vidjeti igrače, navijače... Ovo je prekrasan dan, Španjolska je opet prvak Europe, itekako zasluženo. Danas sam još ponosniji i nadam se da će nam ovo pomoći da budemo bolji iz dana u dan.Uvijek možete napredovati, to nam je cilj. Uvijek mislim da smo barem malo bolji i da ćemo uspjeti jer ovi igrači su primjer svima i to je jako dobro," rekao je nakon utakmice izbornik Španjolske. O svojoj ideji, načinu igre Španjolske kaže:

"Pokušavam da nametnem, naravno, svoju ideju, ideju za koju sam znao da bi moji igrači mogli da implementiraju na terenu.
Pokušali smo da budemo nepredvidivi. Bio sam siguran da moji igrači vjeruju u mene jer su to dokazali, ne sada, već na cijelom ovom putu. Bili su nepogrješivi, uradili smo praktično sve kako treba. Ovi igrači su primjer za društvo zbog vrijednosti koje predstavljaju. Teško je poboljšati tako nešto, ali bih volio da moji igrači rastu i napreduju. Neumorni su, nastavit će da se usavršavaju i pokušavaju da pobjeđuju. Svi moraju da se osjećaju ponosno... Nadam se da se svi osjećaju jednako ponosni na ovu generaciju igrača koji mogu da uđu u povijest i imaju dugu budućnost pred sobom."

Kopirati
Drag cursor here to close