EURO 2024

Dobio je rekordno brzi crveni i ostavio Češku bez osmine finala

Baráku je ovo bio 44. nastup za češku reprezentaciju i prvi crveni karton. Zaradio ga je u 20. minuti utakmice.
Sport / Nogomet | 26. 06. 2024. u 23:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Antonín Barák je nakon samo 20 minuta morao završiti utakmicu u Hamburgu. Naime, češki veznjak u ranoj je fazi utakmice protiv Turske zaradio dva žuta kartona, zbog čega ga je sudac István Kovács poslao na ranije tuširanje, pri rezultatu 0:0

Čeh je prvi žuti karton dobio u 11. minuti zbog povlačenja Ferdija Kadıoğlua, dok je drugi karton zaradio devet minuta kasnije zbog gaženja po stopalu Saliha Özcana.

Češki su reprezentativci prosvjedovali kod drugog žutog kartona, tvrdeći kako je Barák prvo izbio loptu ispred Turčina, a zatim ga nagazio, ali rumunjski sudac bio je nemilosrdan i ostao je pri svojoj odluci.

Zanimljivo, veznjak Fiorentine ispisao je i povijest europskih smotri, s obzirom na to da je zaradio najbrže isključenje u povijesti svih europskih prvenstava.

Ovo je tek drugi crveni karton na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Ujedno, i prvi još od prve utakmice na turniru, kada je škotski branič, Ryan Porteous, zaradio izravno isključenje zbog krvničkog prekršaja nad Ilkayjom Gündoğanom.

Baráku je ovo bio 44. nastup za češku reprezentaciju i prvi crveni karton.

Kopirati
Drag cursor here to close