La Liga

Dva gola Yamala u slavlju Barcelone, uspješan i Athletic Bilbao

Nogometaši Barcelone i dalje su stopostotni na startu nove sezone španjolske La Lige, petu su pobjedu ostvarili u petom kolu uvjerljivim slavljem kod Girone od 4-1.
Sport / Nogomet | 15. 09. 2024. u 22:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Središnja figura prvog poluvremena bio je Lamine Yamal koji je postigao dva pogotka za 2-0 gostiju. Prvo je u 30. minuti ukrao loptu Davidu Lopezu i zabio za 1-0, dok je sedam minuta poslije povećao na 2-0.

Odmah na startu drugog dijela zabljesnuo je Dani Olmo te je odlično pogodio iz poluvoleja iskosa za 3-0. U 64. minuti gosti su izveli novu lijepu akciju koja je bila zaključena pogotkom Pedrija za 4-0.

Domaćin se do kraja zadovoljio barem počasnim golom, strijelac je bio Stuani u 80. minuti.

Golove POGLEDATI OVDJE

Barcelona na vrhu ljestvice ima 15 bodova, odnosno, četiri više od madridskog Reala i Villarreala. Girona je dosad skupila sedam bodova. 

Nogometaši Athletica drugu su pobjedu u španjolskoj La Ligi upisali u gostima, Baskijci bili bolji od Las Palmasa s 3-2.

Iako nije postigao ni jedan pogodak igrač utakmice bio je član Athletica Inaki Williams koji je bio asistent kod sva tri gostujuća pogotka.

Već u sedmoj minuti Athletic je poveo golom Sanceta, dok je Nico Williams u 30. povećao na, činilo se, sigurnih 2-0.

Za Athletic su se stvari počele komplicirati u nastavku. Prvo je Jauregizar u 56. pocrvenio za goste, a dvije minute kasnije Ramirez je sjajnim pogotkom smanjio na 1-2.

Unatoč igraču manje Athletic je treći pogodak dao u 76. minuti kada je Paredes povećao na 3-1. Munoz je smanjio na 2-3 u 83. minuti, ali to je bilo sve od Las Palmasa koji unatoč igraču više nije do kraja ozbiljnije zaprijetio Athleticu. 

GOLOVI

U prvom nedjeljnom susretu nogometaši Celte su osvojili tri domaća boda nakon 3-1 pobjede protiv Valladolida. Upisala je Celta time treću ligašku pobjedu u sezoni koja je podigla sastav iz Viga do četvrtog mjesta na ljestvici.

Celta je dominirala tijekom prvog poluvremena te je zasluženo vodila 2-0 nakon golova Alvareza u 22. i Borje Iglesiasa u 35. minuti.

Gosti iz Valladolida su odmah početkom drugog dijela smanjili golom Raula Mora u 50. minuti, ali poraz ipak nisu izbjegli. Sve je zaključeno golom Grka Douvikasa u 91. minuti. Valladolidu je to treći ligaški poraz u sezoni. Gosti su od 81. minute igrali s desetoricom, javlja HRT. 

Sažetak utakmice POGLEDATI OVDJE

U posljednjoj nedjeljnoj utakmici madridski Atletico nadigrao je Valenciju s 3-0. Gallagher (39), Griezmann (54) i J. Alvarez (90+4) bili su strijelci za Colchonerose.

Atletico je ovom pobjedom došao do 11 bodova te se izjednačio s Realom i Villarrealom, a taj trojac ima četiri boda manje od vodeće Barcelone. Valencia je i dalje bez pobjede, na samom dnu ljestvice.

GOLOVI

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close