Derbi bez pobjednika

Zrinjski i Borac podijelili bodove, i jedni i drugi tražili jedanaesterac

Veliki derbi polusezone, sudar Zrinjskog i Borca, završio je bez pobjednika.
Sport / Nogomet | 15. 09. 2024. u 21:40 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veliki derbi jeseni završio je miroljubivo, ali samo rezultatski (1:1) jer je sudar Zrinjskog i Borca donio puno iskrica. I jedni i drugi tražili su jedanaesterac, no oba puta u sumnjivim situacijama VAR se nije oglasio.

Zrinjski je vodio od 28. minute golom Josipa Ćorluke, no u 86. minuti izjednačio je Đorđe Despotović. Za obje ekipe ovo je bio prvi remi, odnosno prva utakmica da nisu ubilježili pobjede, iako su obje ekipe odigrale manje utakmica nego većina ostalih.
 
Foto: HŠK Zrinjski / Slavlje Zrinjskog nakon Ćorlukinog pogotka
 
Iako je u drugi dio ušao s vodstvom Zrinjski je bio taj koji je više napadao na početku. Domaći su Borcu najviše problema pravili po krilima gdje su probijali i Topić i Ćuže. U 60. minuti umjesto strijelca Ćorluke u igru je ušao Ivan Posavec koji se odmah našao u dvije prilike.
 
Prvo je dobro probio po desnoj strani ali njegov ubačaj u šesnaesterac obrana Borca je odbila u korner. Iz kuta je ubacio Fran Topić, a udarac Posaveca glavom prošao je nekoliko centimetara pokraj desne vratnice.
 
Nakon pogotka Zrinjski je rutinski držao vodstvo, a Borac se činio nemoćnim, ali kada smo već počeli razgovarati o novoj pobjedi Zrinjskog nad Borcem uslijedio je šok. U 86. minuti utakmice gosti su napravili sjajnu akciju u kojoj su sudjelovali sva trojica igrača koji su ušli s klupe.
 
David Čavić je ubacio za Slovenca Sandija Ogrineac koji je vratio povratnu za Đorđa Despotovića, a ovaj je zakucao loptu u mrežu za 1:1.
 
U 90. minuti sada su domaći ti koji traže jedanaesterac. U šesnaestercu gostiju pao je Stefano Surdanović koji je, čini se, dobio udarac u lice. Svi s tribina su skočili tražeći jedanaesterac, no Peljto se nije oglasio.
 
I onda, duboko u sudačkoj nadoknadi, Anes Rušević, koji je ušao u drugom poluvremenu, našao se u stopostotnoj prilici, ali nije zakačio loptu iako je imao praznu mrežu ispred sebe.
Kopirati
Drag cursor here to close