Pripreme za Euro 2024

Englezi doživjeli debekl u zadnjoj provjeri, Nijemci teško do pobjede

Engleska reprezentacija, prvi favorit Eura prema kladionicama, je na generalnoj probi pred 90.000 navijača na Wembleyju neočekivano izgubila od Islanda 0:1.
Sport / Nogomet | 07. 06. 2024. u 23:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Momčad Garetha Southgatea odigrala je jako slabu utakmicu, a Islanđani su do pobjede došli golom Jona Dagura Thorsteinssona nakon sjajne akcije u 12. minuti susreta.

Raspoloženi neopterećeni Islanđani su odigrali odlično, dok se Engleska mučila, da bi je na kraju susreta Wembley na Europsko prvenstvo ispratio zvižducima. 

Englezi se Islanda sjećaju i po tome što su od njega izgubili u osmini finala Europskog prvenstva 2016. godine; glasilo je 2-1 za Island.

Video: International Friendly: England 0 - 1 Iceland

Engleska će na Euru igrati u skupini sa Slovenijom, Srbijom i Danskom. 

Škotska je vodila 2:0 protiv Finske autogolom Hoskonena iz 54. i golom Shanklada iz 58. minute da bi gosti do kraja izbjegli poraz.

Benjamin Kallman je u 72. minuti smanjio na 2:1, a konačnih 2:2 postavio je Antman iz penala u 85. minuti.

Nešto bolje od Engleza prošli su Nijemci protiv Grčke, ali i oni su se mučili. Grci su poveli u 34. minuti preko Georgiosa Masourasa, a Njemačka je okrenula tek u drugom poluvremenu.

Prvo je Kai Havertz u 56. izjednačio, a pobjedu Nijemcima uoči Eura donio je sjajnim udarcem Pascal Gross minutu prije kraja.

Poljska je s 3:1 bila bolja od Ukrajine. Sve je bilo gotovo nakon samo pola sasta jer su Walukiewicz u 11., Zielinski u 16. i Romanczuk u 30. riješili susret, a poraz Ukrajine ublažio je Artem Dovbik u nadoknadi prvog poluvremena.

No, čini se da Poljska je vjerojatno ostala bez Arkadiusza Milika, koji se ozlijedio u 5. minuti. 

Albanija je pobijedila Azerbajdžan 3-1 u posljednjoj utakmici prije nastupa na Europskom prvenstvu na kojemu će u skupini B igrati protiv Hrvatske, Italije i Španjolske.

Albanija je do pobjede protiv Azerbajdžana stigli zahvaljujući pogocima Nedima Bajramija u 11. minuti, Reya Manaja u 81. i Qazima Lacija. utješni gol za Azerbajdžan zabio je Qurbanli u sudačkoj nadoknadi.

Golovi se mogu POGLEDATI OVDJE

Prije Azerbajdžana pobijedili su Lihtenštajn 3:0.

Kopirati
Drag cursor here to close