Europska liga

Spektakl između Porta i Manchester Uniteda završio 3:3, poraz Rome

U drugom kolu Europske lige viđen je pravi nogometni spektakl između Porta i Manchester Uniteda, koji je završio dramatičnih 3:3.
Sport / Nogomet | 03. 10. 2024. u 23:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U drugom kolu Europske lige, Porto je igrao neodlučeno s Manchester Unitedom rezultatom 3:3, nakon drame u zadnjim trenucima. Crveni vragovi poveli su već u 7. minuti zahvaljujući golu Marcusa Rashforda, a prednost je udvostručio Rasmus Højlund u 20. minuti.

Međutim, Porto se vratio u igru golovima Pepêa u 27. minuti i Omorodiona, koji je zabio dvaput u razmaku od 16 minuta, u 34. i 50. minuti, donoseći potpuni preokret.

Bruno Fernandes je dobio crveni karton u 81. minuti te mu je to drugi crveni karton u dvije utakmice jer je 'pocrvenio' i u ligaškom derbiju protiv Tottenhama prošli vikend.

I kad se činilo da će Porto odnijeti sva tri boda, neočekivani heroj za Manchester United bio je Harry Maguire, koji je u 90+2 minuti postigao gol i osigurao barem jedan bod svojoj momčadi. 

Video: UEFA EUROPA LEAGUE (2. kolo): Porto - Man. United 3:3

U remiju Fenerbahcea kod Twentea prvo je pogodio Vlap u 29. minuti, a za Fener je zabio Dušan Tadić u 71. minuti na dodavanje Amrabata.

PAOK je u Solunu izgubio od FCSB-a s 0-1, a jedini pogodak na utakmici zabio je Birligea u osmoj minuti nadoknade prvog poluvremena. Rumunji su od 56. igrali bez isključenog Olarua, ali PAOK nije uspio izjednačiti.

Poraz je upisala i Jurićeva Roma, na gostovanju kod Elfsborga jedini pogodak na utakmici zabio je Michael Baidoo u 44. 

Video: UEFA EUROPA LEAGUE (2. kolo): Rangers - Lyon 1:4

Nogometaši Lyona s uvjerljivih 4-1 nadvisili su Rangerse u Glasgowu i zadržali maksimalan učinak nakon dva kola novog izdanja Europske lige.

Apsolutni junak dvoboja bio je Malick Fofana, koji je zabio prvi i četvrti pogodak za Lavove (10. i 55.), a upisao je i dvije asistencije Alexandreu Lacazetteu, u 19. i 45.+1. minuti utakmice.

Jedini pogodak za Rangerse zabilježio je Tom Lawrence u 14., za 1-1, no pet minuta kasnije Lacazette postiže svoj prvi pogodak na utakmici i više nije bilo prilike za povratak škotskog tima. 

Athletic Bilbao svladao je AZ Alkmaar s 2-0. Pogađali su Inaki Williams (72.) kojemu je asistirao brat Nico i Sancet (85.) uz još jednu asistenciju mlađeg Williamsa.

GOLOVI

Igor Matanović odradio je svih 90 minuta u velikoj 3-1 pobjedi Eintrachta na gostovanju kod Besiktasa.

Golovima Marmousha u 19. i Dina Ebimbe u 22. Eintracht je rano stvorio osjetnu prednost koju nije uspio ublažiti Ciro Immobile, promašivši penal u 27.

Gol za 3-0 djelo je Knauffa u 82. na dodavanje našeg Matanovića koji je, kao i Kramarić u ranijem terminu, asistencijom pomogao svojoj momčadi doći do pobjede. Masuaku je u trećoj minuti sudačke nadoknade zabio počasni gol za Besiktas.

Sažetak utakmice POGLEDATI OVDJE

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close