Play-Off

Gostujuće pobjede Salzburga i Sparte, poraz Galate u Švicarskoj

U srijedu su odigrane preostale utakmice play-offa za Ligu prvaka, a u najboljoj su poziciji Salzburg i Sparta iz Praga koji su upisali gostujuće pobjede protiv Dinamo Kijeva, odnosno Malmoa.
Sport / Nogomet | 21. 08. 2024. u 23:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što su u utorak Dinamo nad Qarabagom (3-0), Bodo/Glimt nad Zvezdom (2-1) i Lille nad Slavijom (2-0) sinoć upisali domaće pobjede u prvim utakmicama playoffa Lige prvaka, u srijedu su puno uspješniji bili gosti.

Red Bull Salzburg slavio je kod Dinamo Kijeva s 2-0, a s istim rezultatom Sparta je nadvisila Malmo u Švedskoj.

Strijelci za RB Salzburg bili su Dorgeles Nene u 29. i Maurits Kjaergaard u 50. minuti. Utakmica je odigrana u poljskom Lublinu.

U Malmou su Stryger Larsen (ag, 31) i Matej Rynes (89) donijeli prednost od 2:0 praškoj Sparti pred uzvrat za tjedan dana. 

Slovan iz Bratislave remizirao je kod Midtjyllanda (1-1), a jedinu domaću pobjedu upisali su Young Boysi u Bernu u jednoj ludoj utakmici protiv Galatasaraya.

Cesar Blackman donio je u 59. minuti prednost Slovanu iz Bratislave na MCH Areni u Herningu, a konačnih 1-1 postavio je Zambijac Edward Chilufya u 79. minuti. 

YB je u Bernu vodio 2-0 golovima Joela Monteira (3, 45+4), Galata se vratio na 2-2 pogocima Michyja Batshuayija (66, 72), ali je Filip Ugrinić donio Švicarcima pobjedu golom u 87. iz penala.

Gosti su dvoboj završili s igračem manje jer je dva žuta kartona zaradio Abdulkerim Bardakci. 

Kopirati
Drag cursor here to close