Popucali križni ligametni koljena

Guardiola u problemu, Rodri aut do kraja sezone

Španjolskom veznjaku stradali su križni ligamenti desnog koljena, koji su popucali. Pred Rodrijem je gotovo sigurno pauza od najmanje sedam, osam mjeseci.
Sport / Nogomet | 23. 09. 2024. u 21:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Manchester City je u protiv Arsenala dohvatio jedan bod u posljednjim trenucima utakmice. Međutim, puno važnije vijesti za Pepa Guardiolu su stigle dan kasnije. Jedan od njihovih najvažnijih igrača, Rodri je u 21. minuti legao na travnjak i krenuo jecati u bolovima.

Prema informacijama koje dolaze iz Engleske, Guardiola je bez Rodrija ostao vrlo vjerojatno do kraja sezone. Španjolskom veznjaku stradali su križni ligamenti desnog koljena, koji su popucali. Pred Rodrijem je gotovo sigurno pauza od najmanje sedam, osam mjeseci.

Rodri je ove sezone skupio 156 minuta. Jedan je od najboljih veznjaka svijeta, a za City je u 260 utakmica zabio 26 golova te 30 puta asistirao.Koliko je važan za Manchester City najbolje potvrđuje podatak da aktualni prvak Engleske nije izgubio 48 utakmica u prvenstvu kada je Rodri bio starter.S druge strane, City je izgubio četiri od pet utakmica koje je propustio prošle sezone.

Pitanje je kojeg igrača će Guardiola koristiti na toj poziciji. Kalvin Phillips je završio na posudbi u Ipswichu do početka sljedeće godine. U konkurenciji su Mateo Kovačić, John Stones, Ilkay Gündogan, čak i mladi 19-godišnji Rico Lewis.

Kopirati
Drag cursor here to close