Topnici se nisu obranili

VIDEO I Stones u 98. minuti za bod Cityja protiv Arsenala

Od početka prošle sezone, Arsenal je zabio 18 golova iz kornera, šest više od bilo koje druge ekipe.
Sport / Nogomet | 22. 09. 2024. u 20:25 F.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veliki derbi na Etihadu na kraju je završio bez pobjednika. John Stones je pogodio u 98. minuti za 2:2. Arsenal je čitavo drugo poluvrijeme igrao s igračem manje nakon što je Trossard duboko u sudačkoj nadoknadi prvog dijela zaradio
drugi žuti karton.

Očekivala se tvrda utakmica s malo prilika, nešto slično kao i prošle sezone, međutim, ovo je ipak bilo nešto drugo. Počelo je s nekoliko žestokih duela, Rodri je stradao, ali je ostao na terenu. Usput je prodao sjajnu asistenciju za Haalanda kojeg ni rukama ne može zaustaviti Gabriel. City je poveo u devetoj minuti. Rodri je izdržao do 21. minute, a onda je zbog ozljede morao izaći.

Tri minute kasnije, dosuđen je prekršaj na sredini terena, Martinelli je odmah dodao loptu za Calafiorija koji sjajno pogađa lijevom. Igrači Cityja su okružili Michaela Olivera smatrajući da je pustio olako da se igra nastavi. Arsenal je nakon gola za 1:1 osjetio da može više. Gabriel je zaprijetio nakon kornera, ali nije pogodio. Zato jeste u prvoj minuti nadoknade prvog poluvremena.
Korner izvodi Skaka, Gabriel ponavlja Tottenham. Od početka prošle sezone, Arsenal je zabio 18 golova iz kornera, šest više od bilo koje druge ekipe.

S obzirom na ozljedu i pomoć koja se ukazivala Rodriju, Oliver je produžio prvo poluvrijeme. U upravo u nekoj sedmoj osmoj minuti nadoknade dogodio se ključni detalj. Trossard je daleko na polovini Cityja u jednom zračnom duelu napravio prekršaj nad Silvom. Uz prekršaj je još šutnuo loptu, pa je Oliver pokazao drugi žuti karton.

Igrači Arsenala su se teško pomirili s ovom odlukom, ali su morali. Arteta je ostavio Saku u svlačionici, Whitea je poslao na teren, a onda je krenula opsada gola Arsenala. Branio se Arsenal, branio je Raya, činilo se kako će Arsenal ostati neporažen. Međutim, braniti se protiv Manchester Cityja nekih 55 minuta je prosto nemoguće.

Na kraju je nakon kornera i gužve, lopta nekako došla do Stonesa koji pogađa za 2:2. nakon što se krenulo s centra Haaland je pokupio jednog igrača Arsenala, stvorena je gužva, ali je Oliver označio kraj utakmice pa su strasti brzo smirile.

Video: Gol Stonesa za 2:2 

Bod je s igračem manje osvojio Nottingham Forest. Woods je zaledio navijače Brightona nakon što je pogodio s bijele točke već u 13. minuti utakmice. Međutim, samo u tri minute, domaćini prave preokret. Prvo Hinshelwood glavom, a onda i Welbeck efektno iz slobodnjaka. Na dvadeset minuta prije kraja, Ramon Sosa vraća goste u život. Goste koji su u finišu ostali bez isključenog Gibbs-White, isključen je i njihov trener Nuno Espírito Santo, ali Nottingham nije izgubio.

Kopirati
Drag cursor here to close