Drugi dan priprema

VIDEO I Hrgović: Protivnici su izazovni kako za nas trenere tako i za igrače

Kao igrač je 19 puta oblačio dres reprezentacije, posljednji put u susretu kvalifikacija za SP 2010. godine, odigrao je 17 minuta kontra Španjolske.
Sport / Nogomet | 30. 05. 2024. u 21:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Reprezentativci BiH su večeras u Trening centru FK Sarajevo u Butmiru obavili drugi trening uoči prve od dvije prijateljske utakmice koje stižu u narednom periodu. Sergej Barbarez i njegovi suradnici iz stručnog stožera izrazili su zadovoljstvo formom i zalaganjem igrača tijekom treninga. Igrači pokazuju visok nivo profesionalizma i spremnosti da prihvate sve zadatke koje su pred njih postavljeni.

Primjetna je pozitivna atmosfera među igračima i u stručnom štabu, te iako se radi o prijateljskim susretima, svi su motivirani za utakmice s protivnicima iz vrha svjetskog nogometa. Na današnjem treningu odvojeno su radili Edin Džeko i Nikola Vasilj, ali kako stvari stoje ne radi se o nekim neugodnim ozljedama.

Medijima se obratio Mirko Hrgović. Mirko Hrgović već neko vrijeme radi u Saudijskoj Arabiji kao pomoćnik Slavena Bilića. Kao igrač je 19 puta oblačio dres reprezentacije, posljednji put u susretu kvalifikacija za SP 2010. godine, odigrao je 17 minuta kontra Španjolske.

"Tu sam već nekih šest, sedam godina radim, priča oko reprezentacije traje nekih mjesec dana, intenzivno pričamo, radimo, razmišljamo o ovome što nas čeka. Za sada to dosta dobro izgleda, dosta dobro se dopunjujemo. Dosta nas je tu u stožeru, ima tu različitih mišljenja što je po meni uvijek dobro i pokušavamo uvijek neko najbolje rješenje pronaći za ono što nas čeka. Termin nije dobar, prvenstva su iza nas bila duga, ovo bi obično trebao biti period za odmor, ali takva je situacija. Čekaju nas dvije utakmice protiv jakih protivnika, protiv kojih recimo kao igrač nisam imao prilike igrati, mislim nitko iz ove naše ekipe, pa ja i za nas ovo izazov. Mislim da je jednako tako izazov za svakog igrača", naglasio je Mirko.

Hrgović je pričao i o planovima reprezentacije:

"Naš plan je da jezgra reprezentacije bude konstantna, da se teško ulazi, ali i da se teško ispada. Sada smo imali nekih tridesetak igrača, nekih sedam-osam je otpalo, ali smo pronašli zamjene u mladoj reprezentaciji, pa smo poslali pozive igračima koji su to zaslužili", zaključio je Hrgović

Video: Mirko Hrgović
Kopirati
Drag cursor here to close