Nastavak dinastije

I treći Maldini blizu reprezentacije

Daniel je prošao školu Milana, ušao je u prvi tim s 18 godina, bio je dio posljednje generacije ovog kluba koja je osvojila naslov prvaka i tako se upisao u povijest kao član obitelji Maldini koja je kroz tri generacije osvajala naslove prvaka.
Sport / Nogomet | 01. 10. 2024. u 00:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometna dinastija Maldini nastavlja svoju priču i kroz reprezentaciju Italije. Djed Cesare je bio sjajan igrač, kao trener također uspješan. S mladom reprezentacijom je kao izbornik uzeo tri naslova prvaka Europe, tri zaredom. S "A" reprezentacijom je došao do četvrtfinala SP 1998, jedno vrijeme je bio na klupi Milana, kasnije je vodio i Paragvaj na SP. Preminuo je 3. travnja 2016. godine u 84. godini.

Tata Paolo je 1990. godine osvojio treće mjesto 1990. godine, na SP je izgubio finale 1994. godine, baš kao i šest godina poslije ono europsko. Daniel je tek na početku karijere, daleko je to od barem za sada od djeda i oca, ali pozivi u reprezentaciju bio značio jako puno. Luciano Spalletti razmišlja o pozivanju mladog Maldinija.

"Trenutno ima nekoliko jako dobrih mladih igrača koji napreduju i pokazuju kapacitet za ozbiljne uloge u reprezentaciji Italije u budućnosti. Niccolò Pisilli igrač Rome, Daniel Maldini iz Monze su dva igrača, već su dobili pretpoziv za reprezentaciju. Prezadovoljni smo što se pojavljuju nova imena i što ćemo imati koristi od njih", rekao je Spalletti.

Daniel je prošao školu Milana, ušao je u prvi tim s 18 godina, bio je dio posljednje generacije Milana koja je osvojila naslov prvaka i tako se upisao u povijest kao član obitelji Maldini koja je kroz tri generacije osvajala naslove prvaka. Međutim posljednjih sezone Daniele je odrađivao posudbe u Speziji, Empoliju i Monzi koja ga je ljetos otkupila. Dolaskom u Monzu Daniele, je uhvatio dobar ritam i sada je tu blizu reprezentacije.

Kopirati
Drag cursor here to close