EURO 2024

Idealna postava mladih igrača na Europskom prvenstvu

U idealnoj postavi mladih igrača do 23 godine, na ovom Europskom prvenstvu nalaze se trojica Gruzijaca. Uz golmana Mamardashvilija, tu su ubojiti napadači Mikautadze i Kvaratskhelia.
Sport / Nogomet | 29. 06. 2024. u 00:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Portal WhoScored je nakon završetka prvog kruga Europskog prvenstva napravio nekoliko statističkih analiza. U jednoj su uspjeli i posložiti najbolju postavu sastavljenu od igrača do 23 godine. U toj selekciji se nalaze reprezentativci Gruzije, Nizozemske, Srbije, Italije, Portugala, Njemačke, Engleske i Španjolske. U nekoj formaciji 4-4-2.

Tako je na golu očekivano sjajni na ovom turniru Giorgi Mamardashvili, koji je protiv Češke dobio ocjenu 9.25.

Ispred njega u zadnjoj liniji su Lutsharel Geertruida, desni bočni Feyenoorda. Strahinja Pavlović iz Salzburga i Riccardo Calafiori su stoperi. Pavlović je bio najbolje ocijenjeni igrač reprezentacije Srbije. Calafiori je za mnoge ugodno iznenađenje turnira, dobar protiv Albanije, prije nego što je asistirao za ključno izjednačenje protiv Hrvatske u ponedjeljak navečer.

Na lijevom boku je Nuno Mendes koji se možda čak i malo mučio u određenim taktičkim zamislima Roberta Martineza. Ipak, je na kraju prvog kruga peti najbolje ocijenjeni igrač Portugala. Gledajući postotke, od njega su u zračnim duelima samo bolji Joachim Andersen i Virgil van Dijk.

U veznom redu su Jamal Musiala, Jude Bellingham, Pedri i Nico Williams. Ništa neočekivano. Samo je Khvicha Kvaratskhelia dobio više duela "na zemlji" od Musiale koji je imao četiri ključna dodavanja i devet uspješnih driblinga.

Zvijezda Real Madrida Jude Bellingham započeo je Euro 2024. kako su gotovo svi očekivali, pobjedničkim golom za Englesku protiv Srbije, ali od tog nastupa, 20-godišnjak se pomalo mučio doći do iste razine. Međutim, nakon Srbije, njegove ocjene na utakmicama su padale, nakon Slovenije je to bilo skromnih 6.32.

Pedri je opravdao očekivanja svojim partijama, imao je najviše ključnih dodavanja (6), od bilo kojeg drugog španjolskog igrača dosad. Tu je i Nico Williams, koji je zablistao u pobjedama Španjolske nad Hrvatskom i Italijom prije nego što je odmarao protiv Albanije. Krilo iz Athletic Bilbaa skupio je pet ključnih dodavanja i šest uspješnih driblinga u obje utakmice.

U vrhu napada su heroji Gruzije. Georges Mikautadze je posebna priča. Tri gola u tri utakmice s tim, da je imao i jednu asistenciju protiv Portugala. Preostala polovica gruzijskog smrtonosnog napadačkog dvojca je Napolijev Khvicha Kvaratskhelia, koji je blistao tijekom cijele grupne faze, dobivajući više dvoboja na zemlji od bilo kojeg drugog igrača (21).

Kopirati
Drag cursor here to close