Razočarenja prve faze

Talijani odabrali 11 najvećih razočarenja u prvoj fazi Eura: Livaković proglašen najgorim

Saudijska Arabija oduzela je Brozoviću smisao za smjer u europskom nogometu, vrijednost koju je bivši igrač hrvatskog Intera imao vrlo visoku.
Sport / Nogomet | 28. 06. 2024. u 15:30 L.Č. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dok se čeka osmina finala Eura, talijanska Gazzetta se osvrnula na glavna razočaranja prve faze natjecanja. Ima i nekih velikih imena. A neki od njih su već kod kuće...

Livaković(Hrvatska)

Prvi na listi. Na Svjetskom prvenstvu u Kataru hrvatski je vratar bio ključan: u jedanaestercima protiv Japana u osmini finala obranio je tri; na jedanaesterce protiv Brazila u četvrtfinalu obranio je jedanaesterac Rodrygu, odlučujuću odluku za ulazak u polufinale. Ovdje je "probušen" šest puta. Nije on bio jedini krivac, ostali su Hrvati razočarali, ali Livaković iz Katara nije bio na svojoj razini, pišu Talijani

Di Lorenzo(Italija)

Kapetan Napulja, koji je u roku od godinu dana otišao od A do Ž. Kakva revolucija.

Antonio Silva(Portugal)

Protiv Gruzije, dvije ozbiljne pogreške portugalskog središnjeg braniča u manje od sat vremena: krivo dodavanje koje je pokrenulo akciju Kvaratskhelije od 1-0 i prekršaj koji je doveo do penala od 2-0, preko stranice Var jedan engleski satiričar je rekao: " Antonio Silva je bio gruzijski tajni agent."

Porteous(Škotska)

Njegov izazov protiv Gundogana protiv Njemačke, u prvoj utakmici, bio je loš, doista vrlo loš, i koštao ga je suspenzije od dvije utakmice. 

Robertson(Škotska)

Još jedan škotski branič, ali iz loze, Andrew Robertson iz Liverpoola. Čovjek sam može malo, gotovo ništa, ali nismo očekivali da će Robertson protiv Njemačke ostati praznih ruku pred mladim Musialom.

Milinković(Srbija)

Igubio se u arapskoj pustinji. Milinković na Europskom prvenstvu bio mu je kopija. Klasična priča: ako se prepustite slavi novca, ako mislite da je novac vrijedan rizika pada kondicije i konkurentnosti, onda vam veliki događaji za reprezentacije ispostavljaju račun. 

Brozović(Hrvatska)

Isti govori i razmatranja kao Milinković. Saudijska Arabija oduzela je Brozoviću smisao za smjer u europskom nogometu, vrijednost koju je bivši igrač hrvatskog Intera imao vrlo visoko. Dapače, Broz je bio taj koji je režirao igru. Protiv Italije, i ne samo tu, vidjeli smo Brozovića u problemima, nesposobnog reagirati na čari i probleme svog starog nogometa.

Foto: FC Barcelona Noticias / Marcelo Brozović

Dembélé (Francuska)

Deschamps je s njim započeo tri od tri puta. Ubrzavanja i driblingi nikada nisu bili produktivni za ekipu, osim protiv Poljske, kada je njegova suza natjerala Kiwiora na jedanaesterac. Ako je Dembélé dao sve od sebe... 

Griezmann (Francuska)

Još jedan izgubljeni Francuz, možda iscrpljen dugom sezonom. Promašio je nekoliko golova u prva dva dana. Deschamps ga je protiv Poljske ubacio u drugom poluvremenu .Sada smo u psihičkoj blokadi, ali više od statistike brine nas da on više neće upravljati koncima igre, što je u Kataru jako dobro radio.

Bellingham (Engleska)

Premalo. Očekivali smo da će uzeti Europsko prvenstvo, postati njegov zaštitni čovjek. S druge strane, nastavio se snalaziti kao posljednjih mjeseci u Realu. Nema ni traga od carskog Bellinghama iz 2023., kada se činilo da je novi kralj svijeta, pišu Talijani.

  / Jude Bellingham

Vlahović(Srbija)

Koji je pravi Vlahović? Još uvijek se ne razumije. Protiv Slovenije ga je zamijenio Jović, a nogometaš AC Milana je zabio za izjednačenje. Protiv Danske je zamijenio Ilića i nije promijenio tijek 0:0. 

Kopirati
Drag cursor here to close