Figo im odgovorio

Igrači sve glasnije pričaju o štrajku, što će se dogoditi?

Ako se broj mečeva smanji, moraju i plate da budu niže. Zato je potrebno da se napravi balans, ali isti je jako teško naći", poručuje Luis Figo.
Sport / Nogomet | 20. 09. 2024. u 09:41

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Krenulo je od golmana Liverpoola, nastavio je igrač Manchester Cityja. Igrači su nezadovoljniji, sve glasnije pričaju i govore. O broju utakmica, spominje se čak i neki štrajk. Navodno, svjetski sindikat nogometaša, priprema tužbu protiv FIFA-e.

"Blizu smo štrajka. Ako ovako nastavi, nećemo imati drugu opciju jer je to nešto zabrinjavajuće. Ovo je previše. Neko mora da se pobrine i za nas, jer mi smo ipak glavni likovi u ovom sportu, biznisu, nazovite to kako volite. Nije sve u novcu ili marketingu. Ima nešto i do kvaliteta predstave", poručuje Rodri, Španjolac u dresu Manchester Cityja koji bi ove sezone mogao odigrati i preko 70 utakmica. 

Slično razmišlja i Jules Koundé, zvijezda Barcelone i francuske reprezentacije, koji je otvoreno kritizirao stalno povećanje broja utakmica:

"Svake godine imamo više utakmica, manje odmora. Godinama smo govorili... ali nikoga nije briga."

Dani Carvajal, legendarni bek Španjolske i Real Madrida smatra da je štrajk jedna od rijetkih preostalih opcija:

"Štrajk za nas je mogućnost, igrači se ne uzimaju u obzir! Moramo dići glas."

Prvi koji je reagirao na najave štrajka je Luis Figo. On je poprilično jednostavno pojasnio igračima kako će za manje utakmica biti i manje plaćeni.

"Logično je da ima sve više utakmica, to je prosto efekt grude snijega koja se kotrlja nizbrdo. Što je više utakmica, to su veći ugovori. Ako se broj mečeva smanji, moraju i plate da budu niže. Zato je potrebno da se napravi balans, ali isti je jako teško naći".

Potencijalni štrajk mogao bi ozbiljno utjecati na svjetski nogomet, ali jasno je da igrači osjećaju da nemaju druge mogućnosti nego dići glas protiv prevelikog broja utakmica, neadekvatnog odmora i rizika od ozbiljnih ozljeda. Situacija se razvija u ozbiljan sukob između igrača i nogometnih organizacija, a hoće li se naći rješenje, ostaje za vidjeti.

Kopirati
Drag cursor here to close