Plemići s optimizmom čekaju Vitoriju

Ivanković: "Vjerujemo da možemo napraviti čudo!"

HŠK Zrinjski u prošlosti imao je čudesnih preokreta, a Plemići se nadaju da su spremni da naprave u četvrtak još jedan.
Sport / Nogomet | 28. 08. 2024. u 12:05 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtak u 20 sati HŠK Zrinjski odigrat će ili posljednju utakmicu u Europi za ovu godinu ili utakmicu koja će ga opet odvesti u skupine Konferencijske lige.

Uzvratni susret Konferencijske lige protiv Vitorije iz Guimaraesa bit će prilika Plemićima da poprave rezultat (0:3) iz prve utakmice, ali i dojam koji su ostavili u Portugalu.

"Otkako smo se vratili iz Portugala spremamo se za utakmicu. Znamo da nas čeka teška utakmica i svjesni smo svog lošeg izdanja u Portugalu. Ali, nismo klonili duhom, nismo prestali vjerovati i raspoloženje u ekipi je takvo da ćemo probati sve moguće načine da dođemo do boljeg rezultata, pa i prolaza", kazao je trener Mario Ivanković uoči ovog uzvrata.

Iako je ulog velik, jer plasman u skupine nosi dodatne stotine tisuće eura, dojam je da je Zrinjski zadovoljan što je uopće u ovoj fazi. Iako Ivanković ne misli tako.

"Najgluplje mi je kad čujem da smo mi ovim odradili posao, da su utakmice s Vitorijom šlag na tortu. Mi tako nismo ni uoči prve razmišljali, ali dogodio se loš dan. Znamo što donosi ova utakmica, prolaz bi bio veliki uspjeh jer bi bio ostvaren najtežim putem. Probat ćemo od prve minute nametnuti svoj ritam, jer gore od onog iz Portugala ne možemo. Moramo biti bolji, imati više energije i želje. U svakom slučaju smo spremni na sve, evo jučer smo vježbali i penale. Jeste teško, ali vjerujemo", dodao je.

Ivanković i igrači su odmah nakon prve utakmice davali dojam kao da je nakon 0:3 poraza plasman nemoguć, no što se utakmica više približava čini se da njihova vjera u prolaz sve više raste.

"Ne znam razlog, možda i zbog umora od puta, ali nismo bili pravi. Što je bilo, bilo je. Sad nemamo prava na alibi. Ulazimo s vjerom da možemo i zašto ne probati? Kroz godine smo imali čudesnih rezultata i preokreta. Možda je i sutra taj dan".

Ivankovića je Vitoria uvjerila da je dobra ekipa, ali nije ga impresionirala, odnosno ne misli da su nepobjedivi.

"Imaju prepoznatljivi stil, svi su tehnički dotjerani i ako uđeš sa slabijom energijom, dogodi se ono što se dogodi nama. Mi nismo bili ni na 50 posto koliko možemo, a ako u uzvratu budemo na maksimumu šanse nam rastu. Tu vidim našu priliku, jer mislim da Vitoria ne može bolje od onog, a mi imamo prostora za napredak. Igrali smo i dosad puno bolje drugu utakmicu, nemamo što izgubiti i idemo probati. Vjerujem ja, vjeruje stožer, ljudi u klubu, igrači... Ako nam se sve poklopi, sve je moguće!".

Ivanković je otkrio da ima probleme s nekim igračima. Posavec je u Portugalu zaradio lakši potres mozga i trenira odvojeno od ekipe. Ćorluka je i dalje izvan stroja, a Ivančić se ozlijedio na zadnjem treningu pa je i on pod upitnikom.

Uzvratni susret igra se u četvrtak u 20 sati, a prijenos je na Arena Sport TV. 
Kopirati
Drag cursor here to close