Iznenađenje s Kvarnera

Sopić dobio otkaz: "Ne znam što da kažem"

Željko Sopić je dobio otkaz nakon dvije prvenstvene utakmice i tri europske u kojima je bio neporažen.
Sport / Nogomet | 13. 08. 2024. u 12:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Željko Sopić više nije trener Rijeke. Dobio je otkaz nakon dvije prvenstvene utakmice i tri europske, u kojima je bio neporažen. U SuperSport HNL-u Rijeka je ove sezone pobijedila uvjerljivo Lokomotivu s 4:0 u prvom kolu te remizirala s Varaždinom u drugom.

U kvalifikacijama za Europa ligu prošla je rumunjski Corvinul, a u prvoj utakmici trećeg pretkola protiv švedskog Elfsborga je remizirala s 1:1. Novi trener prve momčadi bit će Radomir Đalović, bivši igrač HNK Rijeke i dosadašnji pomoćni trener, kojem će ovo biti prvi samostalni trenerski angažman.

"HNK Rijeka zahvaljuje Željku Sopiću na svemu što je učinio za klub i želimo mu puno sreće u nastavku trenerske karijere", objavio je klub u priopćenju na svojoj službenoj web stranici.

Željko Sopić (50) stigao je u Rijeku početkom prošle sezone, kad je klub s Kvarnera naprasito napustio Sergej Jakirović. Sa Sopićem je Rijeka bila sjajna te je dio prošle sezone provela na prvom mjestu ljestvice SuperSport HNL-a. Sezonu je završila na drugom, odmah iza Dinama i ispred Hajduka. Ukupno je Sopić Rijeku vodio u 45 utakmica u svim natjecanjima.

Sopiću je Rijeka bila drugi angažman u SuperSport HNL-u. Prije toga uspješno je vodio Goricu, koju je u pretprošloj sezoni spasio od ispadanja. Poznat je po osebujnim izjavama, a znao je i pretjerati u tome, pa se zakačiti s novinarima.

"Nemam što previše komentirati. Nakon konferencije za novinare, pozvao me sportski direktor Darko Raić-Sudar i rekao mi je da je predsjednik Mišković odlučio da više nisam trener. Nikakav mi razlog, ni povod smjene nije naveden. Ne znam što da kažem, odigrali smo dosad pet utakmica, ni jednom nismo izgubili, imamo razliku pogodaka 6:1, u Europi smo na korak do ostvarenja cilja... Jasno je da možemo igrati bolji i ljepši nogomet, ali odlazim uzdignute glave, po pitanju rezultata, igre i svega ostaloga! Rijeka je Miškovićev privatni klub i nemam se što buniti. To je njegovo pravo, on financira klub i tu sav razgovora prestaje", rekao je Sopić za Sportske novosti.

Kopirati
Drag cursor here to close