U Mostaru davne 1955. godine

Kane "stigao" Baku, Tarambu i Salema Halilhodžića, ali nije Mujića

Ako su rijetki igrači protiv Dinama mogli postići četiri gola, što reći za one koji su išli koji gol preko. Jedan od njih i legendarni Muhamed Mujić, jedan od najboljih igrača bivše države svih vremena.
Sport / Nogomet | 18. 09. 2024. u 11:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Harry Kane je u susretu protiv Dinama uspio postići četiri gola. Četiri gola protiv Dinama svakako nije mala stvar, iako su tri stigla s penala. Rijetki igrači se mogu pohvaliti da su baš protiv Dinama uspjeli na jednoj utakmici postići četiri gola. Prije Kanea, u Ligi prvaka je to napravio Bafetimbi Gomis 2011. godine. Tada je Lyon na Maksimiru slavio 7:1.

Baka i Taramba na jednoj utakmici

Protiv Dinama su po četiri gola na jednoj utakmici uspjeli dati u Mostaru Blaž Slišković i Vladimir Skočajić. Radilo se o Februarskom turniru na kojem je Dinamo stradao 9:2. I dok su se igrači Dinama "pravdali" kako je to ipak bio turnir, kako su večer ranije dobro opustili, za jedan sličan poraz nisu imali opravdanja.

Nogometna škola Salema Halilhodžića

Bio je to 1970. godine, u prvenstvenom susretu, Velež je slavio 6:0. Životna partija Salema Halilhodžića koji je također u toj utakmici "isporučio" Dinamu četiri gola. I to Dinamu koji je sezonu ranije završio na drugom mjestu. Za koji su igrali Belin, Čerček, Rora, Gutzmirtl, na golu je stajao Dautbegović. Sportske Novosti su pisale o "Nogometnoj školi Salema Halilhodžića", ocijenivši ga desetkom, dok je recimo golman Dautbegović dobio osmicu.

Ako su rijetki igrači protiv Dinama mogli postići četiri gola, što reći za one koji su išli koji gol preko. Jedan od njih i legendarni Muhamed Mujić, jedan od najboljih igrača bivše države svih vremena. Mujić je ostao zapisan kao igrač koji je na jednoj utakmici protiv Dinama uspio postići pet golova.

Mujić vrtio Crnkovića, Majerovića

Još tamo u sezoni 1955/56. Velež je dočekao Dinamo u Mostaru u posljednjoj utakmici prvog dijela sezone. Dinamo je igrao u sastavu Majerović, Radojčić, Banožić, Režek, Crnković, Ferković, Benko, Lipošinović, Matuš, Čajkovski, Kolonić. Velež se suprotstavio s Irovićem na golu, dok su još igrali Dilberović, Rukavina, Slišković, Bolfek, Radiljević, S. Selimotić, Mujić, Musa, Hrvić i Zejnil Selimotić. Tog 18. prosinca mostarska publika, ali i sportska javnost u Jugoslaviji je bila očara izvedbom Muhameda Mujića. Mujića koji je u očaj bacao igrače Dinama, posebno Crnkovića. Mujića koji je Dinamo zabio pet golova.

"Onaj Mujić je tako "vrtio" Crnkovića da se i meni počelo vrtjeti u glavi. Poslije četvrtog gola, kad bi oni pošli u napad, meni se priviđalo da najmanje tri Mujića idu prema mom golu", govorio je tada nakon utakmice golman Dinama, Majerović. Mujić će kasnije odigrati jednu sezonu u ekipi Dinama, dok je ekipu koja je tada razbila Dinamo u Mostaru dobrim dijelom "posložio" Bernard Hügl koji je Velež vodio od 1953. do 1955. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close