Dinamo je srušio niz negativnih rekorda

Noć rekorda u Münchenu

Kane je postao prvi Englez koji je zabio četiri pogotka u ovom natjecanju nakon Alana Smitha 1991. u pobjedi Arsenala protiv Austrije Beč.
Sport / Nogomet | 18. 09. 2024. u 00:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sinoćnja utakmica u Münchenu ostat će upisana kao jedna "od onih" u Ligi prvaka. Nakon koje su izjednačeni neki rekordi, ali i postavljeni novi. Bayern je od utorka prva ekipa koja je u Ligi prvaka uspjela postići devet golova u ovom takmičenju. Do sada su rekorderi bili Real i Liverpool.

Liverpool je 2007. godine razbio na svom terenu Bešiktaš 8:0. Benayoun je u tom susretu postigao tri gola, Crouch i Babel su dodali dva. Osam godina kasnije, Ronaldo i Benzema su se "iživljavali" na Malmöu. Prvi se četiri puta upisao u strijelce, drugi tri, završilo je također 8:0.

Harry Kane je postigao četiri gola, tri iz penala te je postao prvi igrač u povijesti natjecanja koji je zabio hat-trick s bijele točke. Također, postao je prvi Englez koji je zabio četiri pogotka u ovom natjecanju nakon Alana Smitha 1991. u pobjedi Arsenala protiv Austrije Beč. Tada je Arsenal slavio 6:1, na starom Highbury u prvom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka.

Dinamo je poražen 9:2, s tim da su igračima Bayerna poništena tri gola, da je u drugom dijelu golman Dinama imao nekoliko dobrih intervencija. Ovo je najteži poraz u povijesti Dinama uz onaj iz 1980. godine. Tada je Velež slavio istim rezultatom 9:2. Ako gledamo samo Ligu prvaka, ovo je najteži poraz, prijašnji je datirao iz 2011. godine kada je na Maksimiru Lyon slavio 7:1.

Kopirati
Drag cursor here to close