Jedan gol odlučio

Modrić ne posustaje, presudio Poljacima

Na kraju se kao presudnim pokazao detalj iz 51. minute. Luka Modrić je obilježio svoj jubilarni 180. nastup u dresu reprezentacije sjajnim golom. Golom koji je odlučio pitanje pobjednika.
Sport / Nogomet | 08. 09. 2024. u 23:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tri poraza imala je reprezentacija Hrvatske u Osijeku. Neugodan niz koji je prekinut u drugom kolu ovosezonskog izdanja Lige nacija. U bitnoj i važnoj utakmici za Hrvatsku nakon poraza u Portugalu, Modrić je pogodio, Hrvatska je savladala Poljsku. 

Zlatko Dalić je ostao prvi sustavu iz Lisabonu, ali je zato ostavio na klupi Pongračića, Jakića, Baturinu, Kramarića i Pašalića u startnoj postavi, a prednost su dobili Ćaleta-Car, Pjaca, Petković, Petar Sučić i Matanović. Koji je baš kao i u Lisabonu bio najaktivniji igrač.

U prvih pola sata ovaj igrač je imao pet pokušaja. Pokušali su nešto napraviti Pjaca, Ćaleta-Car. Poljaci su bili poprilično skromni, skoro da nisu ponudili ništa za 45. minuti. Na kraju se kao presudnim pokazao detalj iz 51. minute. Luka Modrić je obilježio svoj jubilarni 180. nastup u dresu reprezentacije sjajnim golom. Golom koji je odlučio pitanje pobjednika.

Matanović nije odustajao, bio je uporan, ali nije imao ni sreće u pojedinim situacijama. Pogodio je i prečku, ali gola nije postigao. Najbolju priliku Poljaci su dočekali tek dvadeset minuta prije kraja. Lewandowski je šutirao, prečka je u ovom slučaju spasila Hrvatsku.

Na kraju su gosti ni iz čega mogli doći do boda u drugoj minuti sudačke nadoknade. Lopta preko hrvatske obrane našla se točno ispred potpuno samog Swiderskog, ali on nije najbolje reagirao, nije dobro zahvatio loptu i praktički ju je dodao Livakoviću.

Kopirati
Drag cursor here to close