Euro 2024

Nijemci gaze bez pardona, Mađarima nedostajalo i malo sreće

Njemačka je u svojoj drugoj utakmici na Europskom nogometnom prvenstvu svladala Mađarsku 2-0, golovima Musiale i Gündoğana.
Sport / Nogomet | 19. 06. 2024. u 20:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mađari su već od prvog zvižduka mogli postići pogodak. Kimmich je pomalo neodlučno reagirao, a Sallai je imao priliku srušiti rekord po najbržem golu na Europskim prvenstvima, ali je Neuer ipak uspio obraniti.

Domaćini su se nakon toga pribrali i zaprijetili u petoj minuti kada je udarac Havertza obranio Gulacsi. Probao je Havertz i u 11. minuti, ali od svega samo korner. Pokušao je Andrich nakon tog ubačaja iz kuta, ali bio je to samo još jedan korner za Njemačku.

Gundogan se u 22. minuti uspio izboriti za jednu loptu, a ona je došla do Musiale koji ju je poslao u mrežu za vodstvo Njemačke na oduševljenje prepunog stadiona u Stuttgartu. Pritom su mađarski igrači činili sve da ne očiste situaciju ispred svoga vratara i u tome su i uspjeli.

Szoboszlai je zatim u 26. odlično pucao iz slobodnjaka, ali je udarac Liverpoolova veznjaka u lijeve rašlje sjajno 'skinuo' vratar Neuer. Samo dvije minute kasnije nova dobra prilika za Mađare. Szoboszlai je pucao iskosa s lijeve strane s nekih 13-14 metara, ali je odlično u blok ušao Tah. 

U 44. minuti je Musiala ponovno odlično pucao, a lopta je uz stativu kliznula po mreži tako da je izgledalo kao da je to gol, ali bio je to vanjski dio mreže.

U sudačkoj nadoknadi Mađari su uspjeli i zabiti, ali poništen je gol Sallaija zbog zaleđa.

U nastavku su domaćini Eura zaprijetili preko Kroosa i Misiale, a sjajnu priliku promašili su Mađari u 60. minuti. Varga je pucao glavom sa sedam metara nakon ubačaja s lijeve strane, ali promašio je cijeli gol.

U 67. je Mittelstadt, inače lijevi bek Stuttgarta, poslao jednu povratnu loptu u šesaesterac, a Gundogan s nekih 12 metara zabio za 2-0 Njemačke.

Probali su Mađari nakon toga do barem počasnog pogotka, ali do kraja susreta su Nijemci zapravo lakoćom zadržali zasluženu pobjedu i osigurali plasman u drugi krug. 

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close