Sandro Kulenović

Ostaje li Dalić bez još jednog igrača, ovaj put u korist BiH?

Nakon što je Niko Sigur odigrao na sigurno i opredijelio se za Kanadu umjesto za Hrvatsku, mediji pišu kako bi Dalićevo oklijevanje moglo navesti i Sandra Kulenovića da promijeni sportsko državljanstvo.
Sport / Nogomet | 22. 08. 2024. u 00:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hajdukov veznjak Niko Sigur službeno je podnio zahtjev FIFA-i da ubuduće nastupa za Kanadu, računajući da će tamo imati sigurno mjesto u timu izbornika Jessea Marscha.

Vjerojatno je računao da u reprezentaciji Hrvatske, ako dobije šansu, neće odmah postati starter, a ako bi zaigrao, teško da bi to odmah bilo na poziciji šestice, što ga pak u kanadskoj nacionalnoj vrsti, izvjesno je, čeka odmah od prvih nastupa.

Nakon odlaska Sigura iz kruga potencijalnih reprezentativaca Hrvatske, mediji pišu kako bi i napadač Dinama Sandro Kulenović mogao zaigrati za Bosnu i Hercegovinu.

Heroj ulice, kako ga je u utorak oslovio Dinamo, Sandro Kulenović na Maksimiru je ušao s klupe, a onda postigao dva pogotka u prvoj utakmici playoff Lige prvaka protiv Qarabaga, koja su Plave odveli na korak bliže europskom natjecanju.

Ovog je ljeta produžio ugovor sa zagrebačkim klubom, a u novoj je sezoni u četiri utakmice postigao pet pogodaka i mnoge bacio na razmišljanje zaslužuje li mjesto u reprezentaciji, ali pitanje je u kojoj. 

Portal Sportske.ba piše kako bi napadač Dinama mogao zaigrati upravo za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Iako je rođeni Zagrepčanin te ima hrvatsko državljanstvo, prema pisanju medija postoji mogućnost da zaigra za Zmajeve jer mu je otac iz Bihaća.

Sandrov otac Almin Kulenović nastupio je sedam puta za nacionalnu vrstu Bosne i Hercegovine, a što se tiče klupskog nogometa, igrao je za bihaćko Jedinstvo, Slaven Belupo, Šibenik, Croatiju Sesvete, Špansko i još neke manje klubove.

S druge strane, iako Sandro Kulenović nikada nije igrao za Hrvatsku A reprezentaciju upisao je 43 nastupa za mlađe selekcije (U-17, U-19, U-20 i U-21).

Čini se da popularni Kule, koji se svojim pristupom igri uvukao u srca navijača Dinama, srpljivo čeka Dalićev poziv, ali neće ni to vječno činiti. 

Sandro Kulenović dugo je tražio put do prve momčadi Dinama. Kao tinejdžer je prošao Juventusovu nogometnu školu te se vratio u Dinamo preko varšavske Legije.

Kalio se četiri godine na posudbama u Rijeci i Lokomotivi, sve dok nije dobio priliku igrati za prvu momčad. Svoje minute koristio je sjajno prošle sezone te ga je Dinamo ugovorom vezao do 2027. godine. Skupio je za momčad hrvatskog prvaka 16 golova u 58 utakmica.

Nogometni znalci ukazuju da Kulenović igračkim profilom najviše podsjeća na Marija Mandžukića, a s obzirom da Vatreni već nekoliko godina traže rasnog centarfora, čini se da je upravo napadač Dinama definicija takvog nogometaša. 

Kopirati
Drag cursor here to close