Liga prvaka

Petarda Barce protiv Young Boysa, Inter nadigrao Zvezdu, remi PSV-a i Sportinga

FC Barcelona nakon poraza u Monacu u prvom kolu Lige prvaka, nije dozvolila novo iznenađenje, porazivši Young Boyse sa 5-0. Barci je to prva pobjeda, a Švicarcima drugi poraz.
Sport / Nogomet | 01. 10. 2024. u 23:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Robert Lewandowski je doveo domaći sastav u prednost već u osmoj minuti, a u 34. minuti je Raphinha u gužvi pred golom nakon ubačaja iz kornera pogodio za 2-0.

Tri minute kasnije već je bilo 3-0. Pedri je ubacio, a Inigo Martinez pogodio glavom.

U 50. minuti je katalonski sastav zabio i četvrti gol. Martinez je dobro skočio na loptu nakon kornera i poslao ju u šesterac, a tamo ju je glavom u mrežu spremio Lewandowski.

Švicarci su u 66. minuti mogli barem malo ublažiti težak poaz, no Joel Monteiro je uzdrmao okvir gola.

Gosti su u 82. minuti ipak postigli pogodak, ali u vlastitu mrežu, a strijelac autogola bio je Jaouen Hadjam. 

Inter je na San Siru svladao Crvenu zvezdu sa 4-0.

Hakan Calhanoglu je fantastično pogodio iz slobodnog udarca u 11. minuti. Korak bliže pobjedi talijanski sastav je stigao u 59. minuti. Mehdi Taremi je ukrao loptu Radi Kruniću asistiravši Marku Arnautoviću kojem nije bilo teško zabiti.

Pitanja pobjednika praktično je razriješeno u 71. minuti kada je Lautaro Martinez pogodio za 3-0. Do kraja susreta među strijelce se upisao i Mehdi Taremi iz jedanaesterca u 81. minuti.

PSV Eindhoven i Sporting su odigrali 1-1. Jerdy Schouten je u 16. minuti presjekao jedno dodavanje i potom s više od 20 metara sjajno opalio i pogodio za vodstvo nizozemskog sastava.
Sporting je uspio izjednačiti u 84. minuti golom Daniela Braganca.

U ranijem terminu Brest je kao gost svladao RB Salzburg s uvjerljivih 4-0, dok je praška Sparta odnijela bod iz Stuttgarta, remiziravši 1-1. 

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close