Zasjeda Odbor za suce

Petroviću suspenzija nakon utakmice Široki Brijeg - Sarajevo?

Dragan Petrović se suočava sa kaznom koju su već dobili Irfan Peljto i Luka Bilbija, te bi mogao dobiti šest utakmica suspenzije, zbog nekoliko propusta na utakmici na Pecari.
Sport / Nogomet | 02. 10. 2024. u 12:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sudac iz Banja Luke Dragan Petrović mogao bi propustiti veći dio ostatka jesenjeg dijela sezone zbog suđenja na utakmici Široki Brijeg - Sarajevo.

Kako saznaje Sport 1, Dragan Petrović se suočava sa kaznom koju su već dobili Irfan Peljto i Luka Bilbija, te bi mogao dobiti šest utakmica suspenzije, zbog nekoliko propusta na utakmici na Pecari.

Podsjećamo, VAR se "palio" više puta na "Pecari", dva penala, po jedan na obje strane, poništeni gol Renana Oliveire u situaciji gdje je inicijalno pokazan ofsajd, pa dosuđen prekršaj Renana Oliveire nad golmanom Tomislavom Adolfom Tomićem, zatim situacija u kojoj se gledalo je li lopta prešla liniju gola Emila Rockova ili je čuvar mreže Sarajeva na vrijeme intervenirao i na kraju u posljednjim sekundama meča još jedan poništeni gol Sarajeva kada je dosuđen ofsajd.

Kontrolor suđenja na ovoj utakmici bio je Muamer Bureković iz Zenice, a nakon što on podnese kompletan izvještaj o utakmici, zasjedat će Odbor za suce koji treba donijeti konačnu odluku.

Kopirati
Drag cursor here to close