Prva HNL

Pobjede Hajduka i Rijeke, Osijeku samo bod

Stradalnici iz europskih kvalifikacija, Hajduk, Osijek i Rijeka, odigrali su u nedjelju svoje prvenstvene utakmice u HNL-u, a Splićani i Riječani obradovali su svoje navijače.
Sport / Nogomet | 19. 08. 2024. u 00:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Rijeke u dvoboju su 3. kola HNL-a na Rujevici svladali Istru 1961 s visokih 4-0 (3-0).

Prva dva gola zabili su Gabrijel Rukavina (18) i Marco Pašalić (24), a zadnja dva Franjo Ivanović (28, 66).

Mladi Rukavina je svoj prvi gol za Rijeku zabio nakon sjajne solo-akcije i lijepog udarca s ruba kaznenog prostora u sam gornji lijevi kut suparničkog gola.

Isti taj kut je samo šest minuta potom pogodio i Pašalić i to svojim standardnim snažnim udarcem s otprilike 25 metara.

Sve dvojbe oko pobjednika riješene su i prije isteka pola sata kada je Ivanović nečuvan prihvatio loptu na 20-ak metara od gola, ušetao se u kazneni prostor i preciznim udarcem još jednom prisilio goste na kapitulaciju.

Konačni rezultat postavio je Ivanović gurnuvši loptu u mrežu iz neposredne blizine nakon lijepog prodora Jankovića po lijevoj strani. 

Video: RIJEKA vs ISTRA 1961 4:0

Gorica i Osijek su igrali 2-2 (1-0).

Domaći su poveli golom Luke Kapulice (38) gosti su preokrenuli s dva pogotka Vedrana Jugovića (53, 61), da bi konačni rezultat postavio Damjan Pavlović (82).

Bolju igru u prvom poluvremenu domaći su materijalizirali preko mlado Kapulice koji je u 38. minuti s neštvo više od 10 metara pogodio sam donji lijevi kut suparničkog gola nakon odličnog dodavanja Mikanovića.

Početkom nastavka na teren je stupio 34-godišnji kapetan Osijeka Jugović te u 15-ak minuta napravio preokret. Prvi je gol zabio glavom u padu s tri metra nakon što mu je loptu također glavom spustio Matković nakon ubačaja Omerovića, a drugi preciznim udarcem iz srca kaznenog prostora nakon što se domaća obrana nije najbolje snašla nakon blokiranog udarca Bukviću.

Konačni rezultat postavio je Pavlović koji se najbolje snašao na drugoj vratnici nakon što je Krizmanić glavom s prve vratnice prebacio udarac iz kuta Pršira. 

Video: GORICA vs OSIJEK 2:2

Hajduk je nakon bolnog ispadanja iz Europe preokretom pobijedio Varaždin s 2:1 u trećem kolu SuperSport HNL-a. Ključan je bio Marko Livaja, koji je sudjelovao u oba Hajdukova gola, kao asistent i strijelac.

Goste je u vodstvo doveo Dimitar Mitrovski (8), a Filip Krovinović (56) i Marko Livaja (74) su u nastavku pogađali za pobjedu Hajduka.

Varaždin je do vodećeg gola stigao nakon kontroverzne odluke kako glavnog suca Pajača, tako i VAR suca Bebeka. Naime, Mitrovski je prizemnim udarcem pogodio donji lijevi kut Kalinićeva gola nakon odličnog prodora Šege, ali tijekom te akcije Dabro je snažno objema rukama odgurnuo vratara Hajduka.

No, niti glavni sudac niti onaj u VAR sbi nisu ocijenili kako je Dabrino guranje bilo prekršaj.

Do izjednačenja Hajduk je stigao nakon što gosti nisu dobro raščistili jedno ubacivanje iz kuta, lopta je stgla do Livaje, koji je kratkom prizemnom loptom uposlio Krovinovića, čiji je udarac sa 20-ak metara na putu prema golu pogodio Baa i postao neuhvatljiv za Zeleniku.

Potpuni preokret uslijedio je u 74. minuti kada je Livaja tek okrznuo glavom ubačaj Hrgoviča s desnog krila i tako prevario Zeleniku, javlja Hina.

Sažetak utakmice POGLEDATI OVDJE 

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close