Jedan od najboljih igrača ovog kluba

Preminuo legendarni igrač Aston Ville Gary Shaw

Shaw je završio kao najbolji strijelac Ville u sezoni 79/80, nakon čega je klub potpisao Petera Withea, koji je već bio osvajač naslova s ​​Nottingham Forestom. Shaw i White su tih godina bili ubojiti dvojac Aston Ville.
Sport / Nogomet | 16. 09. 2024. u 17:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U 64. godini života, preminuo je Gary Shaw. Velikan Aston Ville, koja je s engleskim klubom osvojila prvenstvo i Kup prvaka (današnju Ligu prvaka), prije tjedan dana primljen je u bolnicu nakon što je pao i zaradio teške ozljede glave. 

Shaw je rođen u Birminghamu, a nakon što je prošao kroz omladinski pogon Ville, za dječački klub odigrao je 213 utakmica na seniorskoj razini, zabio 79 pogodaka i ušao u legendu.

Nakon što je debitirao u Villi rano u sezoni 1978-79, Shaw je dobio priliku kada je Andy Gray prodan Wolvesima u rujnu 1979. godine. Uz to, Brian Little je baš u to vrijeme imao velikih problema s ozljedama.

Shaw je završio kao najbolji strijelac Ville u sezoni 79/80, nakon čega je klub potpisao Petera Withea, koji je već bio osvajač naslova s Nottingham Forestom. Shaw i White su tih godina bili ubojiti dvojac Aston Ville. U sezoni 80/81 pomenuta dvojica igrač su zajedno postigla 38 golova (Withe, 20, Shaw 18) i svakako su najzaslužniji za titulu prvaka Engleske. U rujnu 1983. godine zaradio je neugodnu ozljedu koljena, nakon koje više nikada nije bio isti igrač. Nastavio je igrati u Danskoj i Austriji, kao i u Walsallu, Kilmarnocku i Shrewsbury Townu, prije nego što je završio u Hong Kongu 1992.

Nakon njegove smrti oglasio se i sam klub.

"Aston Villa duboko je šokirana i duboko ožalošćena saznanjem da je Gary Shaw - jedan od naših heroja u osvajanju Kupa prvaka - preminuo. Gary je bio jedan od nas, talentirani napadač koji je oduševio navijače svojim golgeterskim pothvatima koji u našim uspjesima 80-ih godina", stoji u dijelu priopćenja.

Kopirati
Drag cursor here to close