U 63. godini

Preminuo nekadašnji igrač Slobode, Dinama i CIbalije, Nevres Zahirović

Između ostalog ostao je upisan kao jedan od igrača koji je nosio dres Cibalije u prvoj utakmici Hrvatske lige odigranoj 28. veljače na Maksimiru.
Sport / Nogomet | 04. 07. 2024. u 10:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nekadašnji igrač Slobode i legendarni kapetan Dinama Vinkovci, kasnije Cibalije, Nevres Zahirović, preminuo je iznenada u 63. godini. Zahirović je preminuo u Italiji, na odmoru gdje se nalazio sa suprugom Suzanom, kćeri Vedranom i dvjema unučicama.

Prema informacijama koje dolaze iz Italije, Zahirović je samo zaspao i nije se probudio. Zahirović je rođen 1961. godine u Tuzli, u tadašnji Dinamo iz Vinkovaca je došao 1984. Radilo se o klubu koji je često napuštao društvo najboljih i vraćao u nekoliko navrata. Dres Dinama, kasnije Cibalije, Zahirović je nosio 14 godine pa se može reći kako je prošao sve što je mogao proći s ovim klubom.

Između ostalog ostao je upisan kao jedan od igrača koji je nosio dres Cibalije u prvoj utakmici Hrvatske lige odigranoj 28. veljače na Maksimiru. Protivnik je bio tadašnji HAŠK Građanski. Mile Petrović je vodio tad ekipu za koju su pored Zahirovića igrali Mrmić, Perišić, Jozinović, Meštrović M., Raguž, Meštrović G., Čop, Halilović,
Plavšić, Markovinović, Kvesić.

Bio je poznat kao svestrani igrač i borbeni vođa. Zbog sjajne ljevice i centaršuta igrao je kao lijevo krilo, ali i kao veznjak i libero. Na svim ovim pozicijama Zahirovića je odlikovao fajterski stil i duh, zbog čega je i bio kapetan. Za Slobodu je Zahirović igrao od 1980. do 1984. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close