La Liga

VIDEO I Real se uspavao nakon sjajnog starta i zamalo prosuo visoko vodstvo

Nakon nešto sporijeg početka sezone, Real Madrid hvata pravi ritam, ali i dalje ima neobjašnjivih crnih rupa u svojoj igri. Uoči madridskog derbija jedva su sačuvali vodstvo od 3-0 protiv Alavesa...
Sport / Nogomet | 24. 09. 2024. u 23:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U 7. kolu La Lige madridski Real je slavio protiv Alavesa rezultatom 3-2.

Već u prvoj minuti Real je probio inače vrlo čvrstu obranu Alavesa. Puno toga je kreirao Vinicus Junior koji je asistirao Lucasu Vazquezu za 1-0.

Odličnu su akciju u 40. minuti izveli Mbappe i Bellingham, a francuski nogometaš je lijepo pogodio za 2-0. Do tri gola prednosti Real je došao odmah na startu drugog dijela, strijelac je bio Rodrygo.

Kada se činilo da će Real mirno potvrditi tri boda Alaves je u završnici na brzinu postigao dva pogotka. Strijelci su bili Benavidez u 85. i Kike Garcia u 86. minuti. 

Sve do kraja Real se gotovo panično branio, ali je nekako sačuvao pobjedu i tri boda.

Od 69. minute za Real je zaigrao i Luka Modrić, ali čini se da je Real u tim trenucima već bio u mislima na predstojećem gradskom derbiju protiv Atletica pa ni 'Lukine minute' nisu spriječile pad u igri Kraljevskog kluba.

Doduše, imao je hrvatski i Realov kapetan u završnici odličnu asistenciju za Endricka, koji je skupa s njim ušao u igru, ali je mladi Brazilac šutirao u protivničkog vratara. 

Video: PRIMERA LA LIGA (7. kolo): Real Madrid - Alaves 3:2

Nogometaši Seviile ostvarili su tek drugu ovosezonsku prvenstvenu pobjedu u sedmom kolu, na domaćem terenu svladali su Valladolid 2-1.

Sevilla je povela na samom kraju prvog poluvremena kada su Peque i gostujući igrač Torres gotovo zajedničkim snagama ugurali iz blizine loptu u mrežu.

Valladolid je izjednačio u 56. minuti kada je strijelac bio Kike Perez, ali je pobjedu Sevilli osigurao Nigerijac Chidera Ejuke golom u završnici, u 85. minuti, piše Hina.

GOLOVI 

Bez pogodaka je završio ogled na Mestalli između Valencije i Osasune. I jednom i drugom sastavu to je bio drugi remi u sezoni.

Ranije su u ovom kolu odigrane dvije utakmice, Mallorca je s 1-0 pobijedila Real Sociedad, dok je Athletic u gostima bio bolji od Leganesa s 2-0.

U srijedu će igrati Girona - Rayo Vallecano i Barcelona - Getafe, dok su parovi u četvrtak Espanyol - Villarreal, Las Palmas - Betis i Celta - Atletico Madrid. 

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close