La Liga

Real slavio protiv Villarreala; Budimir donio bod Osasuni

Nogometaši Real Madrida u subotu su na svom terenu pobijedili Villarreal sa 2:0 u okviru devetog kola španjolske La Lige. Kraljevskim klubom još jednom je upravljao neumorni Luka Modrić.
Sport / Nogomet | 05. 10. 2024. u 23:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nedavni poraz u Ligi prvaka od Lillea (0:1) čini se da nije ostavio previše traga na igračima Reala jer su u La Ligi uspjeli doći do nova tri boda.

Nije ekipa Carla Ancelottija previše briljirala, no na kraju je uspjela s 2:0 pobijediti Žutu podmornicu.

Real je do prednosti uspio da doći do prednosti već u 14. minuti kada je Luka Modrić sjajno iz kornera loptu dodao do Federica Valverdea koji je s 20-tak metara matirao vratara Villarreala za 1:0 i veliko slavlje na tribinama.

Villarreal se samo dvije minute kasnije mogao vratiti u meč kada je Nicolas Pepe dobro šutirao gavom s desetak metara, ali je prečka spasila Kraljeve.

Do kraja prvog poluvremena ukazala se još jedna priliku za domaće. Igrala se 37. minuta kada je Bellingham šutirao s vrha kaznenog prostora tik pored lijeve vratnice.

U drugome dijelu Real je igrao oprezno, dijelom i 'pod ručnom', a posebno raspoložen za igru bio Vinicius Junior. Brazilac je u 70. minuti nakon nekoliko sjajnih driblinga uputio udarac s nekih 16 metara, ali i ovaj put lopta je išla pored gola gostiju.

Ipak, tri minute kasnije nije bilo spasa za Villarreal. Ponovo je Vinicius bio u završnici akcije i ovaj je put uspio spektakularno pogoditi za 2:0 s nekih 20-tak metara udaljenosti.

Golove POGLEDATI OVDJE

Vinicius je nešto kasnije ozlijedio rane nakon jednog dvoboja s protivničkim igračem, izišao je iz igre, a zamijenio ga je Arda Guler.

U sudačkoj nadoknadi težu ozljedu koljena pretrpio je Carvajal koji je iznesen sa stadiona. 

Getafe i Osasuna su odigrali 1-1, a gol za goste je zabio hrvatski reprezentativac Ante Budimir.

Budimir je u 60. minuti je postigao gol na asistenciju Bryana Zaragoze te tako donio izjednačenje i bod svojoj momčadi na gostovanju u predgrađu Madrida.

Budimiru je to četvrti gol u prvenstvu, a dva je postigao u prošlom kolu lideru Barceloni.

Golove POGLEDATI OVDJE

Osasuna je peta s 15 bodova, a vodi Barcelona s 21 bodom.

Nogometaši Espanyola pobijedili su na svom terenu Mallorcu s 2-1.

Klub iz Barcelone je poveo u 18. minutu golom Albanca Marasha Kumbulle u 18. minuti, a prednost je udvostručio Jofre u 47. Konačan rezultat postavio je Antonio Raillo u 68. minuti.

GOLOVI

Celta iz Viga pobijedila je na gostujućem terenu Las Palmas 1-0.

Pobjednički pogodak za Celtu postigao je Borja Iglesias u 28. minuti, a potom je Ilaj Moriba dobio crveni karton u 54. minuti, dok je njegov suigrač Iago Aspas isključen dvije minute kasnije.

No, niti s dva igrača više u zadnje 34 minute "fenjeraš" Las Palmas nije uspio postići pogodak.

Rayo Vallecano je kao gost s 2-1 pobijedio Real Valladolid.

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close