Golijada u Premiershipu

VIDEO I Dva gola Kovačića, City i Arsenal prate Liverpool

Kovačić je prvi put pogodio u 32. minuti, drugi put nakon samo dvije minute igre u nastavku. Traore je nastavljao promašivati, dok je City preko Dokua došao do trećeg gola.
Sport / Nogomet | 05. 10. 2024. u 19:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Manchester City i Arsenal nastavljaju potjeru za Liverpoolom. Jedni i drugi su opravdali očekivanja protiv Southamptona i Fulhama. Koji su namučili favorizirane protivnike.

Southampton se u Londonu uspješno branio i čekao svoju priliku koja se ukazala u desetoj minuti nastavka. U jednoj kontri, koju je u gol pretvorio Archer. Taj gol kao da je dodatno mobilizirao Topnike koji prave preokret u razmaku od deset minuta. Prvo je Havertz sjajno pogodio nakon dodavanje Sake. Saka je također centrirao u 68. minuti, strijelac je bio Martinelli na drugoj stativi. Na kraju utakmice, nakon dvije asistencije, gol postiže Saka za konačnih 3:1.

Video: Arsenal - Southampton 

Sada Saka na svom kontu ima tri gola i sedam asistencija u deset utakmica ove sezone. Arsenal je današnjim trijumfom postao druga ekipa Premiershipa u povijesti s 400 pobjeda na domaćem terenu.

Mateo Kovačić zabio je dvaput dok je Manchester City svladao uporni Fulham i došao do prve pobjede u Premiershipu u tri utakmice. City je dominirao u ranoj fazi prije nego što je izvanredan centaršut Raula Jimeneza, Andreas Pereira  pretvorio u gol na iznenađenje domaćih navijača. Adama Traore je mogao nokautirati City, ali nije. Što je kaznio Mateo Kovačić.

Video: Manchester City - Fulham 

Prvi put je pogodio u 32. minuti, drugi put nakon samo dvije minute igre u nastavku. Traore je nastavljao promašivati, dok je City preko Dokua došao do trećeg gola. Rodrigo Muniz je uspio smanjiti na 3:2 u 88. minuti.

City je sada neporažen u 50 domaćih utakmica u svim natjecanjima, četvrta je engleska prvoligaška ekipa kojoj je to uspjelo. Navijači Cityja su prije početka utakmice pokazali transparent na katalonskom jeziku trenera Pepa Guardiole
govoreći da žele da on ostane. Ugovor mu istječe na kraju sezone i nije sigurno da će isti produžiti.

Brentford je iskoristio jako lošu igru obrane Wolverhamptona, za svoju prvu pobjedu od kolovoza u Premiershipu. Šest od osam golova na stadionu Gtech Community je postignuto u prvom dijelu. U posljednjih nekoliko kola smo se navikli na rane golove Brentforda. u četvrtoj utakmici zaredom, danas je nakon 75 sekundi pogodio Nathan Collins.

Matheus Cunha je uzvratio nakon četiri minute, ali je opet domaći sastav poveo (Mbeumo strijelac). Igralo se u nevjerojatnom ritmu gol za gol, Strand Larsen pa Nørgaard za vodstvo Brentforda 3:2. Do poluvremena u nadoknadi, Pinnock podiže na 4:2. Onda su mreže mirovale do 90. minute. Fábio Carvalho je povisio na 5:2, dok je konačan rezultat postavio Aït-Nouri.

Prvu pobjedu su danas u ovoj sezoni proslavili i navijači West Hama. Golovi Michaila Antonija, Mohammeda Kudusa, Jarroda Bowena i Lucasa Paquete donijeli su Hammersima tri boda i smanjili pritisak na menadžera Julena Lopeteguija nakon lošeg starta. I ovdje smo rani gol (48 sekunda) za koji je zaslužan Antonio. Liam Delap je pogodio ubrzo za 1:1 iako je čini se igrao rukom prije gola, ali to je bilo sve od Ipswicha u ovoj utakmici.

Facundo Buonanotte se pobrinuo za prvu pobjedu "Lisica" po povratku u društvo najboljih. Drugi pogodak posuđenog igrača iz Brightona u ovoj sezoni digao je domaćine na 15. mjesto prije ključne serije utakmica. Susreću se sa Southamptonom, Nottingham Forestom i Ipswichom.

Kopirati
Drag cursor here to close