EURO 2024

Rodri: Posebno se trebamo paziti Phila Fodena

Rodri je jedini član udarne postave La Roje koji ima to iskustvo igranja u Premiershipu posljednjih godina, što bi moglo biti itekako važno u večernjem ogledu.
Sport / Nogomet | 14. 07. 2024. u 10:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rodrigo Hernandez - Rodri. Igrač koji je ovoj reprezentaciji Španjolske udahnuo neku novu mladost. Kvaliteta, lucidnost, jedan potez. Igrač koji je pošle sezone u finalu Lige prvake proglašen za najboljeg, koji je to isto bio u finalu Lige nacija.

I nekako kao da je još uvijek u sjeni nekih drugih igrača kako u Španjolskoj tako i u Manchester Cityju. I to ga uopće ne smeta.
Jer zna kako stvari funkcioniraju.

"Ja nogomet drukčije shvaćam. Znam kako to funkcionira, tako da nisam frustriran ako me ne primijete. Ako jednog dana netko želi nagraditi moj trud, onda je to super, ali meni to uopće ne smeta."

Rodri je jedini član udarne postave La Roje koji ima to iskustvo igranja u Premiershipu posljednjih godina, što bi moglo biti itekako važno u večernjem ogledu. Njegovu suigrači Walker, Stones, Foden će biti na drugoj strani.

"Englezi imaju mnogo igrača koji mogu napraviti štetu. Međutim, posebno se trebamo paziti Phila Fodena. On je igrač kojeg treba držati pod kontrolom jer ima urođenu sposobnost kretanja u malom prostoru. Volim Fodena jer ga poznajem. Dobro ih poznajem, savršeno poznajem kulturu engleskog nogometa. Imaju vrlo talentiranu momčad, igrače koji mogu izbalansirati i koji mogu kontrolirati sve aspekte igre. Dobro se brane, mogu te napasti, međutim, imamo svoje oružje, uvjereni smo da ih možemo pobijediti", rekao je Rodri za u razgovoru za AS.

Kopirati
Drag cursor here to close