Engleska uskoro bez izbornika?

Southgate: Idem, ako ne osvojimo naslov

Sada je pritisak sve veći na Southgatea, čini se da ga samo naslov prvaka Europe može ostaviti na klupi reprezentacije, a do naslova bez obzira na sva imena, kvalitetu koju posjeduje reprezentacija Engleske, neće lako doći.
Sport / Nogomet | 11. 06. 2024. u 18:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon blamaže u Brazilu dogodio se Island na Europsko prvenstvu 2016. godine. I onda je došao Gareth Southgate. Neke stvari su promijenile, Engleska je iz utakmice u utakmicu izgledala bolje. U Rusiji je ostvaren plasman u polufinale, na domaćem terenu su došli do finala. Međutim, posljednjih mjeseci stvari nisu baš idealne.

Southgate je povukao određene poteze koji se nisu previše "dopali" navijačima, ali i medijima. Sada je pritisak sve veći na Southgatea, čini se da ga samo naslov prvaka Europe može ostaviti na klupi reprezentacije, a do naslova bez obzira na sva imena, kvalitetu koju posjeduje reprezentacija Engleske, neće lako doći.

"Ako ne pobijedimo, vjerojatno više neću biti ovdje. Ovo bi mogla biti zadnja prilika. Mislim da otprilike polovica izbornika odlazi s te pozicije nakon turnira – takva je priroda tog posla."

Southgate zna s kakvim je pritiskom suočen.

"Ovdje sam već skoro osam godina i bili smo blizu. Znam da ne mogu stalno izlaziti pred javnost i govoriti ‘molim vas, učinite još malo’, jer će ljudi u jednom trenutku izgubiti vjeru u vašu poruku. Ako želimo biti velika momčad, a ja želim biti vrhunski trener, onda morate biti uspješni u velikim trenucima."

Southgate ima ugovor s Engleskim nogometnim savezom do kraja ove godine. No, engleski izbornik je najavio da neće ni s kim razgovarati o budućem angažmanu, sve do završetka Europskog prvenstva u Njemačkoj. Nije želio potpisati ni produženje postojeće ugovora.

"Engleska je to već jednom učinila s Fabiom Capellom (uoči SP-a 2010.) pa je bila velika drama prije turnira. Bolje je to učiniti nakon turnira”, poručio je Southgate.

Kopirati
Drag cursor here to close