EURO 2024

Spalletti: Stalno smo bili razvučeni

Italija se branila, probala u finišu nešto i odigrati, ali to je bilo premalo. Imala je tek jedan udarac u okvir gola.
Sport / Nogomet | 21. 06. 2024. u 01:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Španjolska je nakon Hrvatske sredila i Italiju. Aktualni europski prvak nije imao šanse, završilo je "samo" 1:0, jer su Španjolci stvorili daleko vše prilika nego u susretu protiv Hrvatske.
Nude nešto novo, imaju posjed, kombinatorku ali i okomitost, dok su krila posebna priča. Williams i Yamal.

Mogli bi smo reći kako je Španjolska spoj starog, ali i novog modernog nogometa. Italija se branila, probala u finišu nešto i odigrati, ali to je bilo premalo. Imala je tek jedan udarac u okvir gola. Nakon utakmice svoje viđenje je imao i Luciano Spalletti.

"Nisam razočaran kao takav, ali je od početka bilo jasno da su puno oštriji od nas. Ako ne reagirate istom brzinom, sve postaje teže. Bili su brži od nas u izborima, u presingu, u momčadskom radu.Stalno smo bili razvučeni, svaki put kad bismo vratili loptu, opet bismo je izgubili. Naši izbori nisu bili precizni, naša reakcija je uvijek bila pomalo nelogična."

Kako Italija ima tri boda, za prolaz dalje joj nedostaje još jedan, međutim, puno je reprezentacija koje računaju na četiri boda i prolaz dalje. Hrvatskoj odgovora samo pobjeda.

"Moramo se oporaviti, biti sposobni na pravi način završiti situacije koje smo vidjeli danas. Ponekad smo mogli donijeti drugačije taktičke odluke i držati momčad čvršćom, ali oni su se kretali puno brže od nas, puno brže reagirali. Razlika je bila previše jasna. Suprotstavili smo se momčadi koja igra dobar nogomet i trebali smo pokazati da smo jednako dobri s loptom, ali umjesto toga oni su bili mnogo reaktivniji. To je uzrok problema", konstatirao je talijanski izbornik.

Kopirati
Drag cursor here to close