Žestoka reakcija

Sudačko izvješće potvrdilo: Modrić je s pravom bio ljut

Ni dva dana poslije utakmice ne stišavaju se kontroverze oko suđenja Muniza Ruiza, koji je u svom sudačkom izvještaju objasnio zašto je Luka Modrić dobio žuti karton.
Sport / Nogomet | 26. 09. 2024. u 10:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Real Madrid C.F. / Luka Modrić i Jude Bellingham na treningu

Nogometaši Real Madrida pobijedili su Alaves teže od očekivanog, unatoč tome što su 60 minuta igrali sjajnu utakmice. Imali su sigurnih 3:0, ali do kraja susreta gosti su se zamalo vratili i završilo je 3:2.

Ni dva dana poslije utakmice ne stišavaju se kontroverze oko suđenja Muniza Ruiza, koji je u svom sudačkom izvještaju objasnio zašto je Luka Modrić dobio žuti karton.

Luka je, podsjećamo, u igru ušao u nastavku i pri kraju utakmice požutio zbog prigovora.

Hrvatski maestro prišao je sucu kako bi prosvjedovao zbog prekršaja koji je suđen Kraljevskom klubu na izmaku utakmice i dobio je žuti. Taj potez ostavio je puno upitnika oko novog pravila vezanog za ophođenje sa sucima na utakmicama.

Mnogima nije bilo jasno zašto je sankcionirao Modrića, osobito jer je riječ o kapetanu Reala, španjolski mediji pišu – prekoračio je svoje ovlasti.

"Pravilo davanja žutih kartona za prosvjedovanje morat će se evaluirati, nema nikakva smisla, nije mi jasno zašto je naš kapetan dobio žuti karton za prigovor. To je jasno jedino sucu", rekao je Carlo Ancelotti poslije utakmice.

Žuti karton u 30. minuti susreta dobio je i Vinicius, a sudac je u svom izvještaju tu sankciju objasnio identično kao i Modrićevu, ali on to nije smio učiniti, dok je Luka imao svako pravo prema novim pravilima, prenosi Gol.hr

"Kapetansko pravilo" tvrdi kako samo igrači s trakom oko ruke mogu razgovarati sa sucima, a Ruiz je u svom izvještaju napisao da je Luka kažnjen jer je komentirao njegove odluke, identično kao i Vinicius.

Luka Modrić sočno mu je opsovao majku na materinjem jeziku za taj karton, a sad je jasno zašto je kapetan bio toliko ljutit...

Kopirati
Drag cursor here to close