Druga priča

Turci 'okrenuli ploču': Džeko odbio Hajduk?

Hajduk će u srijedu, u 19 sati u Grazu, odigrati pripremnu utakmicu upravo s Fenerbahčeom, u kojoj će se vjerojatno sučeliti s Džekom.
Sport / Nogomet | 10. 07. 2024. u 10:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fenerbahçe SK / Edin Džeko na treningu

Edin Džeko (38) odbio je ponudu Hajduka te će ostati u Fenerbahčeu, osim ako dobije nevjerojatnu ponudu, napisao je novinar Omer Necati Albayrak za turski Play Spor.

Nova je to glasina o našem sjajnom napadaču kojeg je sportski direktor Hajduka Nikola Kalinić kontaktirao kako bi ga pokušao dovesti u Split, prenosi Index.hr

Brojni mediji tvrdili su da je Džeko već pristao doći u Hajduk, no Index je 5. srpnja pisao da nogometna zvijezda u tom trenutku nije bila blizu transfera.

Džeko navodno u Fenerbahčeu ima plaću od 4.2 milijuna eura, čemu Hajduk gotovo nikako ne može parirati.

S druge strane, Džeko nije u potpunosti odbio Hajduk i priliku da svoju karijeru nastavi i vjerojatno završi u Splitu, pa tako nije sigurno hoće li i kada doći.

Hajduk će u srijedu, u 19 sati u Grazu, odigrati pripremnu utakmicu upravo s Fenerbahčeom, u kojoj će se vjerojatno sučeliti s Džekom.

Džeko je od prošloga ljeta igrač turskog velikana, s kojim ima ugovor do konca lipnja 2025. godine. Minule je sezone u 46 nastupa zabio 25 golova te deset puta asistirao kroz 3288 minuta igre. Jedan je od najboljih europskih napadača posljednjih 15-ak godina, a igrao je za Željezničar, Teplice, Usti nad Labem, Wolfsburg, Manchester City, Romu i Inter.

Za Romu je igrao od 2015. do 2021. godine, a ondje je svojevremeno bio suigrač s Kalinićem. Bivši hrvatski reprezentativac bio je član rimskog kluba u sezoni 2019./2020., kada je igrao na posudbi iz Atletico Madrida. Kalinić je za Romu u 19 nastupa upisao pet golova i dvije asistencije.

Poznata je i Džekina naklonost prema Hajduku jer je njegov najbolji prijatelj Senijad Ibričić, veliki miljenik Torcide. Džeko također ima poveznicu s Hrvatskom tako što je u Dubrovniku vlasnik restorana.

Kopirati
Drag cursor here to close