Dobra ponuda

Turski trener Irfan Buz: Želimo uraditi lijepe stvari s Veležom

Iskusni trener, koji je trenirao mnoge timove u turskim ligama, rekao je da nogometni klub Velež iz Mostara ima veoma bogatu povijest.
Sport / Nogomet | 10. 09. 2024. u 10:18 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Irfan Buz, koji je imenovan za trenera Veleža iz Mostara, izjavio je da želi svojim radom doprinijeti razvoju bosanskohercegovačkog nogometa. Iskusni trener, koji je trenirao mnoge timove u turskim ligama, rekao je da fudbalski  klub Velež iz Mostara ima veoma bogatu povijest.

Istaknuo je da sa cijelim svojim timom ide u Mostar i da su sretni zbog suradnje s bh. klubom.

"Mostar je jako lijep grad. Obradovala nas je ova ponuda. Imali smo veoma dobre i prijatane razgovore s predsjednikom kluba i željeli su da preuzmemo dužnost u klubu. Idemo tamo s cijelim stožerom", rekao je 57-godišnji trener.

Naglasio je da svojim radom žele doprinijeti daljem razvoju bosanskohercegovačkog nogometa.

"Razgovarali smo o tome da li bismo prihvatili ako nam dođe ponuda u vidu nekog projekta iz Europe. Turski treneri ne dobijaju mnogo ponuda iz Europe. Lijepo je dobiti ovakve ponude u momentima dok se bh. nogomet dodatno razvija. I mi želimo dati naš doprinos i uraditi lijepe stvari u klubu", rekao je.

Istaknuo je da Velež iz Mostara ima cilj da u budućnosti osvoji prvenstvo.

"Sagledat ćemo cijelu situaciju. Ako uspijemo da ostvarimo transfere, želimo iskoristiti priliku da dodatno razvijamo klub i da budemo među prva tri kluba. Znam da je ovo klub s bogatom tradicijom. Imaju vrlo lijep stadion i strastvene navijače. Ovo je sigurno odličan klub za nas", kazao je Buz.

Fudbalski klub Velež iz Mostara objavio je da je potpisao ugovor s turskim trenerom te da će ovaj nogometni stručnjak u narednom periodu obnašati funkciju šefa stručnog stožera "rođenih".

S Buzom u redove mostarskog kluba dolaze i njegovi pomoćnici, odnosno dva pomoćna trenera, kondicijski trener kao i stručnjak za video analizu.

Tijekom karijere trenirao je mnoge klubove, uključujući Barisspor Hackenberg, Bursaspor, Genclerbirligi, Yeni Malatyaspor, Samsunspor, Kasimpasa i Sanliurfaspor.

Kopirati
Drag cursor here to close