Mostarski derbi

Kiša pokvarila derbi: Zrinjski slavio na potopljenom Veležovom terenu

Plemići su slavili na terenu Veleža golom Nardina Mulahusejnovića iz 31. minute.
Sport / Nogomet | 28. 09. 2024. u 22:35 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veliki mostarski derbi, 48. službeni nakon rata, završio je novom pobjedom Zrinjskog. Plemići su slavili na terenu Veleža golom Nardina Mulahusejnovića iz 31. minute.

Bljesak.info / Slavlje Zrinjskog nakon gola

Bio je to najzanimljiviji detalj ne baš zanimljivog derbija, no treba reći da ga je pokvarila vrlo jaka kiša koja je nesmiljeno padala od početka utakmice. Osim što je veliki pljusak onemogućio pravu igru, usput je pokvario i posjetu, jer mnogi su spas od kiše potražili izvan stadiona.

I drugo poluvrijeme počelo je mirno kao prvo, a prvo uzbuđenje vidjeli smo u 60. minuti. Mehremić se poigravao s loptom i uzeo mu je Ćavar, kojeg je Mehremić oborio na rubu šesnaesterca, no Miloš Gigović se nije oglasio, iako su gosti žestoko prosvjedovali.

Velež nikako nije uspijevao pronaći način kako da ugrozi vrata Zrinjskog, a istovremeno Plemići su rutinski čuvali vodstvo i pokušavali iz nekog kontranapada postići i drugi gol. 
 
Preostali domaći navijači ponadali su se u 85. minuti kada je Ante Oreč tukao iz daljine, ali zamalo neprecizno.
 
Bljesak.info / Mostarski derbi odigran u teškim uvjetima
 
U 90. minuti gosti su imali meč loptu da sve završe. Alen Jurilj i Mario Ćuže, koji su ušli u drugom poluvremenu, imali su kontru i obećavajuću situaciju, no nisu najbolje reagirali.
 
Bila je to druga uzastopna pobjeda Zrinjskog u mostarskim derbijima i sedma u posljednjih osam međusobnih ogleda. Uz to, bila je ovo treća pobjeda zaredom momčadi Marija Ivankovića koja je sada vodeća momčad Wwin lige, prije nego svoju utakmicu odigra Sarajevo.
 


Standings provided by Sofascore
Kopirati
Drag cursor here to close