Konferencijska liga

VIDEO | Velika blamaža Rijeke, a još veća riječkih navijača u Ljubljani

Rijeka je u Ljubljani izgubila 5:0 od Olimpije u drugom susretu doigravanja za ulazak u Konferencijsku ligu, a njihova navijačka skupina izazvala je sramotan prekid utakmice.
Sport / Nogomet | 29. 08. 2024. u 23:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski mediji pišu kako je ljubljanska avantura Rijeke jedna od najmučnijih epizoda u povijesti riječkog kluba, ali i hrvatskog klupskog nogometa.

Kako je prva utakmica prije tjedan dana na Rujevici završila rezultatom 1-1, Olimpija je prošla dalje s ukupnih 6-1 i prošla u skupinu Konferencijske lige.

Prvi gol za Olimpiju postigao je Raul Florucz (2) nakon samo 83 sekunde igre, a do odlaska na poluvrijeme su Thalisson (13, 45) s dva i Dino Kojić (35) s jednim pogotkom povisili na nedostižnih 4-0 da bi Pedro Lucas (47) na samom startu drugog poluvremena postavio konačni rezultat.

U 60. minuti navijači Rijeke smješteni na južnoj tribini stadiona Stožice izazvali su prekid. 

Video: OLIMPIJA vs RIJEKA 5:0

Prvo su bakljama zasuli kazneni prostor u kojem je bio vratar Olimpije Vidovšek, a zatim su počeli bacati baklje i na zapadnu tribinu gdje su bili smještene pristalice domaćeg sastava.

To je izazvalo reakciju glavnog suca utakmice, Švicarca Schnydera koji je naredio igračima oba sastava da napuste travnjak dok se ne steknu uvjeti za nastavak, a to se dogodilo nakon pola sata kada su pripadnici Armade udaljeni sa stadiona.

Rijeku tako uz težak poraz kojim će završiti svoje sudjelovanje u eurokupovima ove sezone očekuje i visoka financijska kazna UEFA-e, ako ne i izbacivanje iz europskih natjecanja.

Nakon divljanja Armade, koja je demolirala južnu tribinu stadiona u Ljubljani, igrači obaju sastava odigrali su preostalih pola sata tek da se ispuni i ta formalnost. Bilo je vidljivo kako više nikome nije do igre, piše Hina. 

Video: Sukob Armade i policije u Ljubljani na utakmici Olimpija - Rijeka
Kopirati
Drag cursor here to close