Vrijeme je za promjene

VIDEO I Chelsea počeo pregovore o preseljenju sa Stamford Bridgea

Kako piše Guardian, Chelsea ima plan izgraditi novi stadion, na potpuno novoj lokaciji i preseliti se u Earl’s Court, između Royal Borough Kensington i Chelseaja.
Sport / Nogomet | 11. 09. 2024. u 01:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako prenosi Guardian, Chelsea je započeo razgovore o preseljenju na novi stadion. Chelsea je na istom stadionu, Stamford Bridgeu, od svog osnutka 1905. godine.

Kao i većina kultnih stadiona izgrađenih početkom 1900-tih, Stamford Bridge je prošao kroz nekoliko velikih rekonstrukcija i obnova u svoje 124 godine. Tijekom obnove zapadne tribine 2001. godine klub je bio na rubu bankrota, tu krizu je prebrodio zahvaljujući budućem vlasniku Romanu Abramoviču.

Chelsea je 2015. najavio da na istom mjestu planira izgraditi novi stadion kapaciteta 60.000 mjesta (sada ih ima 40.196), a projekt je dvije godine kasnije odobrila lokalna vlada.

Video: Stadion Stamford Bridgeu

Kako piše Guardian, Chelsea ima plan izgraditi novi stadion, na potpuno novoj lokaciji i preseliti se u Earl’s Court, između Royal Borough Kensington i Chelseaja.

Kako navodi Guardian, Chelsea je započeo pregovore s tvrtkom “Transport London” u čijem je vlasništvu zemljište, ali kako sada stvari stoje, pregovori nisu daleko odmakli. Odbor za razvoj ovog dijela Londona trebao bi idućih dana usvojiti novi plan razvoja i modernizacije, no u tim planovima nema stadiona. I to je zapravo jedan od glavnih problema.

No, ima naznaka da bi gradsko vijeće moglo odbaciti planove kao preskupe, što bi onda zahtijevalo izmjene i otvorilo vrata Chelseaju.

Kopirati
Drag cursor here to close