Poput Mourinha

VIDEO I Emery zna kako protiv Bayerna

Aston Villa je prekinula niz Bavaraca od 41 utakmice bez poraza u grupnoj fazi Lige prvaka, pošto im je ovo bio prvi poraz još od 2017. kada ih je savladao PSG.
Sport / Nogomet | 03. 10. 2024. u 09:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Silovit start u prvenstvu, devetka protiv Dinama i bod u derbiju protiv Bayer Leverkusena. I onda prvi poraz u sezoni. Tamo gdje nitko nije očekivao. Ali ipak, na klupi Aston Ville je Unai Emery koji zna kako pobijediti Bayern. To je radio dok je bio u PSG, Villarrealu. I od sinoć je postao drugi trener u povijesti koji je s tri različita kluba uspio savladati Bayern. Prije njega je to napravio Mourinho. Aston Villa je prekinula niz Bavaraca od 41 utakmice bez poraza u grupnoj fazi Lige prvaka, pošto im je ovo bio prvi poraz još od 2017. kada ih je savladao PSG. Na čijoj klupi je sjedio upravo Emery.

Video: Aston Villa - Bayern 

Ova pobjeda Aston Ville, za trenutak je vratila navijače ovog kluba u 1982. godine. Baš je tada u finalu Kupa Prvaka, Villa nadigrala Bayern golom Petera Withea u Rotterdamu. Ovaj put je junak bio Jhon Duran koji uglavnom ove sezone ulazi s klupe i zabija. Već je postigao pet golova. Dobro, gol ide i na dušu Manuela Neuera. Koji se nije proslavio za razliku od kolege na drugoj strani, Emiliana Martineza.

"Igrati u Europi, to je nešto posebno. Međutim, imate Europsku ligu, Konferencijsku ligu, ali i Ligu prvaka gdje igraju oni najbolji. Aston Villa je igrala protiv jednog takvog kluba, Bayerna. Za nas nije bilo najvažnije pobijediti, bilo je važnije da vidimo koliko smo blizu odnosno koliko smo daleko od klubova kao što je Bayern. Naravno da se osjećam ponosno, kako smo igrali, kako smo razinu naše igre podigli. Sada će i zahtjevi biti veći. Jako sam ponosan na sve momke," pričao je nakon utakmice Emery.

Španjolac je prokomentirao i jedini gol na utakmici:

"U analizi utakmice mnogo smo govorili o Neueru. Igračima je apostrofirano koliko stoji visoko i da mi taj aspekt njegove igre možemo da iskoristimo. Kako se utakmica bližila kraju i utakmica bila zatvorenija, šutevi sa distance postali su jedna od realnijih opcija za način na koji se može dati gol, a onda je ušao Jhon Duran. Znao sam o čemu razmišlja, znao sam da planira šutirati čim dobije pravu priliku. Nevjerojatno je koliko je Jhon usredotočen na svaki minut koliko provede na terenu," zaključio je Emery.

Kopirati
Drag cursor here to close