Započeo tučnjavu

VIDEO I Kolumbijci ogorčeni nakon što im je uhićen čelnik saveza

Policija tvrdi da su otac i sin bili bijesni na jednog čuvara i počeli vikati na njega, nakon čega je svađa prerasla u fizički obračun u kojem je stariji Jesurun gurnuo zaštitara, a mlađi ga je potom udario šakom.
Sport / Nogomet | 16. 07. 2024. u 18:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako se igralo u SAD, ovogodišnje izdanje Cope obilovalo je ružnim scenama. Imali smo žestoku tučnjavu po završetku utakmice Kolumbija - Urugvaj. Početak finalne utakmice je kasnio zbog navijača koji su bez ulaznica pokušali ući na stadion, zbog čega je finale kasnilo sat vremena.

Burno je bilo i po završetku utakmice, u neredima je uhićen i predsjednik kolumbijskog nogometnog saveza Ramón Jesurun, koji je suočen s trima točkama optužnice za napad na službeno lice. Da priča poprimi još bizarniji oblik, spomenimo da je Jesurun jedan od tri dopredsjednika CONMEBOL-a, odnosno krovnog tijela južnoameričkog nogometa koje i organizira samo natjecanja. 

Prema policijskom izvješću, Jesurun i njegov sin Ramón Jamil optuženi su zbog tučnjave s više zaštitara nakon finala Copa Americe. Policija tvrdi da su otac i sin bili bijesni na jednog čuvara i počeli vikati na njega, nakon čega je svađa prerasla u fizički obračun u kojem je stariji Jesurun gurnuo zaštitara, a mlađi ga je potom udario šakom. Kolumbijski nogometni savez (FCF) okrivio je privatno osiguranje koje nije dopustili predsjedniku i njegovom sinu da se probiju do terena i pojave na dodjeli nagrada.

"Zaposlenici privatnog osiguranja stadiona onemogućili su pravovremen i izravan pristup terenu većini članova kolumbijske delegacije, unatoč tome što su bili propisno identificirani službenom oznakom organizacije", stoji u priopćenju FCF-a.

"Ramon Jesurun, vođen svojim očinskim instinktom... požurio se požaliti na ono što se dogodilo, ali je na kraju ostao shrvan situacijom, budući da je bio u hodniku sa suprugom, sinovima, kćerima i maloljetnim unucima", dodao je FCF.

"Kao vladajuće tijelo kolumbijskog nogometa, žalimo zbog ovog događaja i ispričavamo se organizatorima turnira, zemlji domaćinu i ljudima koji su bili pogođeni. Sa svoje strane, predsjednik Jesurun duboko žali zbog ovih događaja koji se nikada nisu smjeli dogoditi i koji su rezultirali očinskim i instinktivnim potezom da se zaštiti njegov sin i njegova obitelj."

Kopirati
Drag cursor here to close