Argentina spretno i sretno u polufinale

VIDEO I Messi promašio penal, Martinez spašavao

Na kraju je Argentinu spašavao Martinez. Prvo je pročitao udarac Angela Mene, a potom i Alana Minde.
Sport / Nogomet | 05. 07. 2024. u 12:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Argentina je prvi polufinalist ovogodišnjeg izdanja Copa Americe. Aktualni svjetski prvaci su tek nakon jedanaesteraca prošli Ekvador, pa će u polufinalu igrati protiv boljeg iz susreta Kanada - Venezuela.

Nakon prvog dijela Argentina je držala utakmicu pod kontrolom, jer je Lisandro Martinez zabio glavom iz prekida u 35. minuti utakmice. U nastavku su se stvari počele mijenjati. Ekvador je bio taj koji je napadao i stvarao šanse, mogao je i prije same završnice do izjednačenja.

U 62. minuti je penal skrivio Rodrigo De Paul igrajući rukom. Napadač brazilskog Internationala prevario je Emiliana Martineza, ali je na sreću argentinskog golmana pogodio stativu. Na kraju je ipak Ekvador došao do zasluženog izjednačenja. U sudačkoj nadoknadi Kevin Rodriguez glavom na dodavanje Johna Yeboaha.

Drama je dosegla vrhunac kada se krenulo s raspucavanjem penala. Messi je probao Panenku, ali pogađa prečku. Na kraju je Argentinu spašavao Martinez. Prvo je pročitao udarac Angela Mene, a potom i Alana Minde. Alexis Mac Allister, Gonzalo Montiel i Nicolas Otamendi su bili sigurni za razliku od Messija.

Video: Argentina - Ekvador 
Kopirati
Drag cursor here to close