Posljednja utakmica u nedelju

VIDEO I Povlači se sjajna Alex Morgan

Svjetsku slavu Morgan je stekla svojim predstavama u reprezentativnom dresu. Dva puta se okrunila titulom svjetskih prvaka, dok je jednom osvojila i zlatno olimpijsko odličje.
Sport / Nogomet | 06. 09. 2024. u 01:22 Bljesak.info/Sportske novosti

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbogom nogometu odlučila je reći jedna od najboljih ikad. Videom na društvenim mrežama Alex Morgan objavila je odlazak u mirovinu, kao i trudnoću su svojim drugim djetetom. Posljednju utakmicu 35-godišnja Amerikanka odigrat će u nedjelju, kada njezin San Diego Wave FC dočekuje North Carolina Courage.

"Toliko mi je jasna ova odluka i tako sam sretna što vam to konačno mogu reći. Prošlo je dosta vremena i ova odluka nije bila laka, ali početkom 2024. godine osjećala sam u srcu i duši da je ovo posljednja sezona u kojoj ću igrati nogomet ", započela je u oproštajnoj poruci.

Svjetsku slavu Morgan je stekla svojim predstavama u reprezentativnom dresu. Dva puta se okrunila titulom svjetskih prvaka, dok je jednom osvojila i zlatno olimpijsko odličje. Sa 123 pogotka u 223 nastupa najbolji je peti strijelac u povijesti američke ženske reprezentacije.

Video: Alex Morgan 

"Odrasla sam u ovoj selekciji, bilo je puno više od nogometa. Bila su to prijateljstva i nepokolebljivo međusobno poštovanje i podrška, neumorno nastojanje za globalnim ulaganjem u ženski sport i ključni trenuci uspjeha na terenu i izvan njega. Nevjerojatno sam počašćena što sam ‘posudila‘ grb na više od 15 godina. Toliko sam toga naučila o sebi u to vrijeme i toliko toga je zasluga mojih suigrača i naših navijača. Osjećam neizmjeran ponos prema pravcu u kojem ova momčad ide, i zauvijek ću biti obožavatelj USWNT-a - poručila je Morgan i dodala:

"Želja za uspjehom možda me uvijek pokretala, ali ono što sam dobila zauzvrat bilo je više nego što sam ikada mogla tražiti i nadati se."

Kraj je to karijere za osobu koja je tijekom godina aktivno radila na promicanju ženskog sporta, i koja je svojim trudom i radom, kao i sjajnim predstavama na terenu, ženski nogomet dovela do razine koju danas uživa.

Kopirati
Drag cursor here to close