EURO 2024

VIDEO I "Scotoberfest" u Münchenu, neki su stigli pješice

Posebna priča je Craig Ferguson koji je prije 41 dan krenuo iz Hampden Parka u Glasgowu pješice. Po dolasku su ga zasuli šampanjcem.
Sport / Nogomet | 14. 06. 2024. u 02:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Tartan Army" je godinama nešto neizostavno kada se priča o reprezentaciji Škotske. Sada imaju priliku da se još jednom pokažu u pravom svijetlu. Prema informacijama koje dolaze iz Škotske četiri posto populacije bi se trebao pojaviti u Njemačkoj, u ovom trenutku Times navodi da se čak 200.000 škotskih navijača zaputilo na otvaranje Europskog prvenstva.

Naravno, oni svi neće moći ući na stadion, ali to za njih ne predstavlja neki veliki problem, oni će se veseliti, piti, pjevati na ulicama Münchena, ali ono što je sigurno, neće praviti probleme.

Video: Tartan Army 

U München dolaze avionima, vozovima, autobusima, automobilima, kamperima, biciklima. Nakon dolaska, vrlo brzo su barovi u zračnoj luci su vrlo brzo presušili. U vrijeme kada je "Tartan Army" počela da stiže u München, vlasnici pivnica su dolazak Škota počeli opisivat kao "Scotoberfest".

Turistička zajednica München saopćila je da očekuje do 100.000 Škota u naredna dva dana. Posebna priča je Craig Ferguson koji je prije 41 dan krenuo iz Hampden Parka u Glasgowu pješice. Po dolasku su ga zasuli šampanjcem i uručili mu boce Buckfasta dok je škotska zabava bila u punom jeku.

Video: Tartan Army 

"Bilo je nevjerojatno, ovo je zvanično mojih 15 minuta slave. Malo sam umoran, ali mogao sam da nastavim. Započeo sam ovo putovanje sam sa svojom torbom, bez karte, bez ničega, samo glupa ideja", pojasnio je Craig kojem su navijači osigurali ulaznicu za utakmicu. "Invazija" Škota nije iznenađenje, jer su jako dugo čekali jedan odlazak van Otoka. Prvi put nakon 1998. godine i Francuske. I tada su Škoti igrali utakmicu na otvaranju, protivnik je bio Brazil.

Kopirati
Drag cursor here to close