EURO 2024

VIDEO I Spalletti: Postoji ideja da se nešto mijenja

"Ne možemo dozvoliti protivniku da iskoristi svoje prilike. Možda ćemo biti manje lijepi, ali bolji nego protiv Španjolske. Bitna će biti vezna linija, ne želimo gledati utakmicu gdje nam je suparnik u kaznenom prostoru," tvrdu Spalletti.
Sport / Nogomet | 24. 06. 2024. u 01:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Luciano Spalletti je preuzeo "Azzurre" u kolovozu prošle godine nakon neočekivanog otkaza Roberta Mancinija. Mancini je otišao u Saudijsku Arabiju, Italija je kvalifikacije otvorila porazom od Engleske i pobjedom na Malti.

Tada je selekciju preuzeo Spalletti. Do kraja ciklusa je u šest utakmica Italija još jednom stradala od Engleske, dok je u posljednjem kolu remizirala u gostima protiv Ukrajine. Za mandata Spallettija, Italija je na omjeru 7-3-2.

Pored toga poraza od Engleske, ovaj drugi star je tek nekoliko dana (Španjolska). Ukupno gledajući ovo je za Spallettija i najvažnija utakmica na klupi Italije. Jer bi rana eliminacija s EURA bila još jedan udarac velikoj nogometnoj naciji.

Italija bi remijem gotovo sigurno osigurala prolaz, a možda i osigurala drugu poziciju u skupini, zavisno o rezultatu utakmice Španjolska - Albanija koja se u isto vrijeme igra u Düsseldorfu.

"Igrači su dobro reagirali nakon poraza, naravno, nisam zadovoljan s utakmicom protiv Španjolske. Znamo da nešto moramo promijeniti, kada se igra na ovako velikom natjecanju protivnici su uvijek kvalitetni. Očekuje se da smo nešto naučili od poraza. Donijeli smo neke odluke jer znamo da imamo dobre igrače. Spremni su i željni uspjeha," kazao je talijanski strateg Luciano Spalletti na novinarskoj konferenciji u Leipzigu.

Video: Trening Italije 

Spalletti je istaknuo kako njegova momčad ima pobjednički mentalitet i kako poraz od La Roje neće ostaviti previše traga.

"Razgovarali smo, analizirali smo utakmicu. Znamo da smo dobra momčad, dobra smo grupa. Dečki se savršeno ponašaju, spremni su odraditi sve zahtjeve. Imamo pobjednički mentalitet, iako su mladi, neki su i prvi put na ovako velikom turniru, imaju dobar mentalitet. Međutim, mnogo toga smo rekli na presicama, sve ćemo pokazati na terenu."

Dodao je kako su u prve dvije utakmice "potrošili mnogo energije".

"Nismo se štedjeli, potrošili smo mnogo energije, trčali protiv jakog suparnika. I u jednoj i u drugoj utakmici smo pokušavali raditi iste stvari, u jednoj utakmici smo uspjeli u drugoj nismo. Vidjet ćemo jesmo li naučili lekciju iz susreta protiv Španjolske. Hrvatska je iskusna, ima veliku tehničku kvalitetu, ali bit će trenutaka kada ćemo i mi upravljati utakmicom."

Spalletti nije želio otkrivati karte, ali je najavio promjene u sastavu.

"Postoji ideja da se nešto mijenja, morat ćemo donijeti svježine, trebamo sigurnost, kontinuitet. Ne možemo dozvoliti protivniku da iskoristi svoje prilike. Možda ćemo biti manje lijepi, ali bolji nego protiv Španjolske. Bitna će biti vezna linija, ne želimo gledati utakmicu gdje nam je suparnik u kaznenom prostoru. Hrvatski igrači znaju jako dobro držati pozicije, posjedovati loptu. Morat ćemo igrati više momčadski, trebat će više reda u momčadi. Mislili smo na sve stvari, imamo ideju koju želimo predočiti na teren," dodao je talijanski strateg.

Kopirati
Drag cursor here to close