EURO 2024

Zaccagni: Nisam razmišljao dvaput

"Bili smo hrabri što smo ostali u utakmici. Odigrali smo sjajno drugo poluvrijeme po mom mišljenju i zaslužili ovaj remi," istakao je Zaccagni.
Sport / Nogomet | 25. 06. 2024. u 09:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mattia Zaccagni je za reprezentaciju Italije debitirao u prijateljskoj utakmici protiv Turske prije dvije godine. Ligu nacija je propustio zbog ozljede. Kasnije se vratio u kvalifikacijama za ovaj EURO, ali se onda opet ozlijedio. Tek je u posljednje vrijeme sakupio nešto minuta kroz tri utakmice. Na kraju se pokazao kao džoker trenera Spallettija. U najboljem mogućem trenutku je zabio svoj prvi gol za reprezentaciju.

Gol igrača Lazija jako podsjeća na pogodak koji je Alessandro Del Piero zabio protiv Njemačke u polufinalu SP-a 2006. godine za slavlje Azzurra 2:0, a s tim se slaže i sam Zaccagni.

"Del Piero je bio moj idol, imao sam njegov poster kao dijete", rekao je i dodao:

"Mnoge su mi slike prošle kroz glavu. Bila je to neopisiva emocija, presretan sam. Iskreno, nisam shvaćao da je to bio zadnji udarac na utakmici. Kad je lopta došla do mene, a Calafiori ju je sjajno poslao, nisam razmišljao dvaput. Zabio sam, a onda su se svi bacili na mene. Uništili su me. Sreća je prevelika. Uzbuđen sam, emocije su ogromne. Ovaj gol ću pamtiti za sva vremena. Uvijek strepim i patim, bez obzira jesam li na klupi ili u igri. Bili smo hrabri što smo ostali u utakmici. Odigrali smo sjajno drugo poluvrijeme po mom mišljenju i zaslužili ovaj remi," istakao je Zaccagni.

Kopirati
Drag cursor here to close